Prima paginăActualitate

Razie a Poliției printre hoții din Roman: 60 de persoane sunt bănuite de distrugerea unor clădiri și utilaje

Razie a Poliției printre hoții din Roman: 60 de persoane sunt bănuite de distrugerea unor clădiri și utilaje

Dimensiune text

 

 

Vineri, 11 mai, polițiștii au organizat o razie pe o platformă industrială de pe raza municipiului Roman, în urma căreia au găsit 35 de adulți și 25 de minori care sunt suspectați de distrugerea unor clădiri și utilaje. Mai multe căruțe și o autoutilitară au fost confiscate, existând indicii că acestea au fost folosite pentru transportul bunurilor furate.

Conform comunicatului de presă al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Neamț, razia a vut ca scop prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, la acțiune participând și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului Acţiuni Speciale, precum și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău. ”Poliţiştii au depistat 60 de persoane din care 35 cu vârsta cuprinsă între 14 și 54 de ani, iar restul sub 14 ani. Aceste persoane sunt bănuite de distrugerea unor clădiri și utilaje, aflate în patrimoniul mai multor societăți comerciale, din care ar fi sustras materiale feroase și neferoase, cu scopul de a le comercializa în diferite centre de profil, de pe raza municipiului Roman. Au fost ridicate în vederea confiscării 7 atelaje hipo și o autoutilitară, despre care există indicii că ar fi fost folosite folosite la comiterea de infracțiuni, respectiv la transportul materialelor sustrase. De asemenea, au fost verificate trei societăți comerciale cu obiect de activitate colectarea materialelor feroase și neferoase de pe raza municipiului, urmând ca în perioada următoare să se stabilească măsurile sancționatorii pentru cele la care au fost constatate abateri”, se arată în comunicatul IPJ Neamț.

Polițiștii spun că astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare.

 

 

Foto: IPJ Neamț

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Dan 3 ani

    Ce fac aceste triburi nu se numeste hoție. Eventual reciclare necontrolată. Hoție e din partea societăților comerciale proprietare ale darapanaturilor care se sustrag obligației de a le gestiona. Cu adevarat bombe ecologice. Oare efectul acestor sanitari clandestini e unul rau? Lăsând la o parte mizeria ce ramane in urma si riscurile la care se supun devorand zidurile, pe final rămânem pe plus. Grăbesc repunerea resurselor în circuitul natural, mult prea decalata de incapacitatea proprietarilor, ca nu e întotdeauna cazul doar de incompetenta.

  • mihai 3 ani

    Bravo d-le Dan! Ia-le apararea hotilor. Sa nu plangi cand acestia vor termina „ruinele” si vor incepe atacul la casa d-tale. Toleranta la asta va duce. Stii de ce sunt atatia minori prinsi la furat? Fiindca legile noastre nu mai pedepsesc minorii hoti! Legea spune ca trebuie incredintati familiei. „Familia”, in sensul mafiot al intelesului, s-a prins de mult de aceasta prevedere legala si ea insasi ii trimite la furat.