Rapoartele consilierilor, scumpe la vedere

Un rezumat al activității consilierilor județeni ar fi trebuit publicat pe site-ul instituției. Deși termenul-limită a fost depășit, consilierii spun că li s-a comunicat că mai au timp pentru depunerea rapoartelor.

 

 

I-am văzut în ședințe de Consiliul Județean (CJ), iar pe unii i-am și auzit cum dezbăteau pe marginea diverselor proiecte de hotărîre. Cu toate acestea, cînd vine vorba de activitatea lor, consilierii județeni o dau din colț în colț, încercînd din răsputeri să evite subiectul. Probabil, pentru a nu fi nevoiți să recunoască faptul că primesc indemnizațiile de aleși județeni doar pentru că ridică mîna în funcție de ordinul de partid.

Conform Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Județean Neamț, „fiecare consilier și comisie de specialitate sînt obligați să prezinte în scris un raport de activitate la sfîrșitul fiecărui an calendaristic. Raportul va fi depus în termen de 30 de zile de la încheierea anului respectiv, la registratura instituției„. Tot în Regulamentul de funcționare al CJ se specifică și faptul că „rapoartele de activitate vor fi făcute publice, prin grija secretarului județului, prin publicare pe pagina web a consiliului județean și punerea lor la dispoziția celor interesați la sediul instituției„.

La o săptămînă de la expirarea termenului prevăzut în regulament, consilierii județeni nu au postate pe site aceste raporte, care ar trebui să ofere cetățenilor un rezumat al activității lor din 2011. Mai mult, aceștia păreau destul de convinși că mai au timp să-și depună raportele. „Mi s-a spus de la secretariat că pînă vineri (n.r. – 10 februarie) trebuie să prezint raportul. Va avea cel mult două pagini, fiindcă eu sînt membru al Opoziției„, a afirmat consilierul Dumitru Acatrinei, membru al Partidului Național Liberal (PNL). „Raportul trebuie depus pînă pe data de 15, luna aceasta. Eu, oricum, l-am depus, chiar dacă nu apare pe site„, a spus consilierul PDL Constantin Traciuc. Acesta a încheiat discuția extrem de rapid, motivînd că este la volan și nu vrea să fie văzut de polițiștii rutieri că vorbește la telefon în timp ce conduce. Situație similară și în ceea ce-l privește pe un consilier județean PSD. „Mi s-a spus că am termen pînă vineri pentru depunerea raportului de activitate pe 2011„, a precizat Bogdan Onu.

Purtătorul de cuvînt al Consiliului Județean Neamț nu a putut formula un punct de vedere în legătură cu acest subiect.


COMENTARII

WORDPRESS: 0