Prima paginăActualitate

Răcire accentuată a vremii şi ploi pe arii extinse, în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Vremea se va răci semnificativ în următoarele zile, iar cantităţile de precipitaţii vor fi considerabile la nivelul întregii ţări, media regională a temperaturilor maxime oscilând între 20 şi 23 de grade Celsius, iar a minimelor între 11 şi 15 grade Celsius, relevă prognoza meteo publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 17-31 august.

În Moldova, la începutul intervalului, valorile termice diurne vor scădea semnificativ, iar între 18 şi 20 august vremea va deveni rece pentru această dată, cu o medie regională a maximelor de doar 20 de grade. După acest interval se va încălzi, astfel că în cea de-a doua săptămână temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 28 de grade. În ceea ce priveşte temperaturile nocturne, media acestora va scădea până la 12 grade la mijlocul primei săptămâni, apoi va creşte cu până la 3 grade. În primele patru zile vor fi averse, local torenţiale, apoi acestea vor slăbi în intensitate şi se vor restrânge ca arie. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile pe arii restrânse.

În Dobrogea, până miercuri, 19 august, valorile termice diurne vor scădea, astfel că vremea va deveni răcoroasă. După această dată se va încălzi din nou, dar media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 27 de grade. Temperaturile minime vor avea aceeaşi tendinţă. Media lor va scădea de la 21 de grade în prima zi, la 15 grade spre sfârşitul săptămânii, apoi va creşte uşor. În prima săptămână vor cădea averse, pe arii restrânse importante cantitativ, aproape în fiecare zi. În cea de-a doua săptămână, condiţiile de ploaie vor fi mai mari în jurul datei de 25 august.

La munte, în prima săptămână, temperatura aerului va avea variaţii semnificative. În primele zile va scădea până la o medie a valorilor maxime de 14 grade, apoi va creşte cu două-trei grade. Cea de-a doua săptămână va avea valori relativ constante, cu o medie de 17-18 grade. În cursul nopţilor, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 11 şi 14 grade. Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi aproape în fiecare zi, dar mai frecvente până în data de 22 august.

COMENTARII

WORDPRESS: 0