Prima paginăRoman

Putem rămîne oricînd fără apă

Dimensiune text

Rețeaua de apă a municipiului Roman poate oricînd să cedeze, iar locuitorii din oraș să rămînă fără apă. Ultimele avarii au fost suportate vineri și sîmbătă, cînd, pentru mai multe ore, la niciun robinet din oraș nu a curs apă. Motivul a fost avarierea mai multor conducte din rețea.

 

Au fost întreruperi accidentale și a fost afectat tot orașul din cauză că rețeaua este inelară, iar tronsonul afectat nu poate fi izolat. La avaria de pe strada Cuza Vodă, conducta este foarte grosă și există vane, dar acestea nu mai fac față, sînt vechi„, a explicat Cristian Buzdugan, directorul regional al ApaServ Neamț.

Acesta nu a putut să dea asigurări cu privire la faptul că o situație ca cea de sîmbătă nu se va repeta.
Noi vrem să furnizăm continuu apă, dar, uneori, se întîmplă și situații neplăcute. Ultimele evenimente pot fi considerate și o consecință a întreruperii de apă care a durat mai bine de 24 de ore„, a precizat Cristian Buzdugan.

Primăria municipiului Roman are în program înlocuirea conductelor vechi din rețeaua de apă a orașului. Pe străzile Ștefan cel Mare, 1 Mai, Smîrdan și Petru Aron lucrările deja s-au finalizat, în timp ce pe Dumbrava Roșie, Unirii sau Ieremia Grigorescu încă se lucrează.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • romascan 9 ani

    Dar se spunea ca vom avea apa dupa ce se remediaza racordarea la apa si din ce in ce mai rau , ce fac cei pe care iam ales sa ne dea macar apa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • namor 9 ani

    am comentat despre aceasta problema dar, cum am trimis comentariul, cum a disparut… uite asa… rezolvarea apei se poate face numai daca se va aloca bani pentru o noua retea de apa. aceste conducte de apa se fie e rezerva. cand va exista vreo avarie, la conducta de apa, se va deschide vana de la conducta de rezerva… asa, Romanul, nu va avea probleme cu alimentarea cu apa… bani au fost,… acum li se vor duce dorul…

  • Alegator 9 ani

    E bine ca stiu sa majoreze pretul la metrul cub de apa, dar sa modernizeze reteaua e mai dificil, nu?