Prima paginăSocial

Punctul de lucru de la Roman pentru Înmatriculări auto, mutat în Pietonal

Punctul de lucru de la Roman pentru Înmatriculări auto, mutat în Pietonal

Dimensiune text

Punctul de lucru de la Roman al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Neamț, care funcționează pe linie de înmatriculări auto, va fi mutat din sediul Poliției Roman în Pietonalul Ștefan cel Mare.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Roman de miercuri, 31 martie, se află un proiect de hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită a unui spațiu către IPJ Neamț, în vederea amenajării și deschiderii punctului de lucru al SPCRPCÎV Neamț. Spațiul se află în blocul 11 din Pietonal, parter II, în suprafață utilă de 63,75 de metri pătrați.

„Începând cu 22 septembrie 2020, SPCRPCÎV Neamț desfășoară activități de înmatriculări auto, în incinta Poliției municipiului Roman. Spațiul în care se desfășoară însă această activitate este impropriu desfășurării activității cu publicul în condițiile epidemiologice actuale, întrucât se supraaglomerează și nu pot fi respectate măsurile de protecție și prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2. În aceste condiții, autoritatea publică a identificat un spațiu liber situat în Pietonalul Ștefan cel Mare, ce ar putea fi organizat și amenajat ca și sediu administrativ”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre de urmează a fi dezbătut miercuri de consilierii locali.

Potrivit Ordinului MAI nr. 139/2020, „activitățile de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii se desfășoară în spații puse la dispoziție de structurile teritoriale ale Poliției Române”. Astfel, pentru desfășurarea activității de înmatriculări auto în spațiul identificat de autoritatea publică locală, este necesar ca acesta să fie transmis inițial în folosința gratuită a IPJ Neamț și, ulterior, această instituție să îl pună la dispoziția SPCRPCÎV Neamț. Solicitarea a fost transmisă de IPJ Neamț autorităților locale în data de 18 februarie, se mai arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0