PSD a adus la putere PMP şi ALDE la Neamţ

HomePolitica

PSD a adus la putere PMP şi ALDE la Neamţ

prefectura-consiliul-judetean-neamtLiviu Dragnea spune că partidul său a greşit în timpul mandatului lui Victor Ponta când a fost de acord cu alegerea indirectă a preşedintelui de consiliu judeţean (CJ), iar acum vrea ca acesta să fie ales uninominal, aşa cum a propus în 2008. În ciuda declaraţiilor făcute de preşedintele PSD, la Neamţ social-democraţii au obţinut ce şi-au dorit: fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Bineînţeles, cu o negociere cu două partide mici – PMP şi ALDE, dar cu importanţă mare în a balansa puterea către PSD sau PNL.

În a treia încercare de constituire a Consiliului Judeţean, liberalii au venit la şedinţă, deşi la primele două convocări au lipsit, riscând noi alegeri, adică cheltuirea a altor bani din ai noştri. Chiar înainte de şedinţă, deşi candidatul propus de PNL pe toată perioada campaniei electorale era deputatul Mugurel Cozmanciuc, liberalii au propus un alt preşedinte – pe Florin Hopşa, pe care, prin două comunicate, toată lumea îl laudă, mai ales primarul Laurenţiu Leoreanu.

Consilierii judeţeni au depus jurământul, iar pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean au existat doar două propuneri: Ionel Arsene, de la PSD, şi Florin Hopşa, de la PNL. Deşi votul pentru alegerea preşedintelui este unul secret, toţi reprezentanţii PSD, PMP şi ALDE au votat în cabina special amenajată, dar şi-au împăturit votul pe masa pe care se afla urna de vot, astfel încât, preşedintele comisiei de validare – Emilia Arcan (PSD, fost preşedinte al CJ Neamţ) a putut vedea, la fel ca şi ceilalţi din jurul mesei, dacă există sau nu trădări. Nu au existat, iar înainte de finalizarea procesului, liberalii au părăsit sala, ameninţând cu plângeri penale pentru faptul că votul nu a fost secret.

arsene07

Ionel Arsene

Cu sau fără liberali, dar cu o atenţie deosebită acordată votului, 26 de consilieri şi-au exprimat opinia, iar Ionel Arsene a obţinut preşedinţia CJ Neamţ, cu 21 de voturi, iar liberalul Hopşa a obţinut cinci voturi, deoarece membrii partidului au plecat din sală. Circul de rigoare a avut loc şi pe fondul unor „trădări” la constituirea şi alegerea viceprimarilor de Piatra Neamţ, tot astăzi, când numărătoarea nu a ieşit neapărat cum era firesc. Vicepreşedinţi ai CJ Neamţ au fost aleşi, tot cu 21 de voturi, Laurenţiu Dulamă, de la PSD, şi Ioan Asaftei, de la ALDE, ambele partide având în forul legislativ doar două fotolii de consilier judeţean, dar care contează.

Deşi ne imaginăm că liberalii ştiau că nu au putut convinge PMP şi ALDE să le dea majoritatea, motiv pentru care au preferat să-l scarifice pe Hopşa, după şedinţă, luni după-amiază, liberalii au lansat şi o invitaţie pentru o conferinţă de presă.

Romanul are şi el câţiva consilieri judeţeni care să-l reprezinte pentru următorii patru ani: Oana Bulai, Eduard Cordunenu şi Dan Manoliu – PSD, Lucian Pelepco, Dumitru Acatrinei şi Graţian Iacob – PNL. Șase dintr-un total de 35 de consilieri judeţeni.

Comentarii

WORDPRESS: 0