Prima paginăSocialReligie

PS Ioachim Băcăuanul susține o conferință la Liceul Teologic Ortodox

Dimensiune text

Evenimentul va include o lansare de carte, un concert de muzică religioasă și un moment liric.

 

Sala Amfiteatru a Liceului Teologic Ortodox ”Episcop Melchisedec Ștefănescu” va găzdui miercuri, 30 octombrie, de la orele 17.00, conferința intitulată ”Trinitatea tridimensională pe Tabor”, suținută de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La eveniment vor participa Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, publiciști și autori de carte din județele Neamț, Iași și Bacău. Participanții vor asista la un concert de muzică religioasă în interpretarea coralelor ”Paraschevi”, a Catedralei Arhiepiscopale, și ”Melozii Romanului”, a Liceului Teologic Ortodox. Momentul liric va fi asigurat de trupa de teatru ”Gong”.

Conferința va fi urmată de lansarea volumului ”Tabor – liturghisire”, scrisă de Cornel Paiu, preot în Parohia Bălușești, comuna Icușești și președintele Societății Culturale ”Clepsidra” din Roman. Volumul a apărut în acest an la Editura ”Zona Publishers” din Iași. Ilustrația cărții a fost făcută de pictorul romașcan Cristinel-Ionel Prisacaru și defotograful Dumitru Mititelu. ”În vreme de cumpănă, numic nu pare a se arăta mai profitabil spiritual pentru omul modernității târzii decât această posibilitate de a găsi semnele eterne ale umanității creștine echivalate în versuri de secol XXI, pentru liniștea și smerenia alcătuitorului, pentru bucuria, lumina și pacea cititorului, atât unul, cât și celălalt prinși pentru totdeauna, după cum o știm de ceva vreme de când literatura e aproape de oameni, în canonul miraculos al creației și al revelației”, notează Constantin Dram în prefața cărții.

Lucrarea cuprinde 400 de poeme scrise de preotul Cornel Paiu în perioada 2005 – 2013.

Evenimentul este sponsorizat de Paralela 45, Petrică Căpraru, SC Mihăiță Transporter, SC Mery Ferma Mare SRL, doctor Dan Gabriel Arvătescu și Farmacia ”Stejara”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0