Prima paginăRural

Prunc salvat de la îngheț

Dimensiune text

O femeie din Barticești a născut, duminică dimineață, un prunc ce cîntărea 2.100 de grame. După cîteva ore, nou-născutul a ajuns la spital cu hipotermie severă. Temperatura corpului era de numai 28 de grade. Cadrele medicale au reușit să-l stabilizeze.

 

 

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal de Urgență Roman au dus, duminică dimineață, o luptă contra-cronometru cu moartea.

Au încercat și au reușit cu succes să salveze viața unui bebeluș care abia se născuse, dar care a ajuns la un pas de moarte datorită inconștienței părinților. Mama l-a născut spre dimineață, moșită doar de soțul ei, dar copilul a ajuns la spital, cîteva ore mai tîrziu, mai mult mort decît viu, înghețat de frig. Cadrele medicale au reușit să-i salveze viața, iar acum bebelușul  este în stare stabilă.

 

Naștere ca-n Evul Mediu

Potrivit cadrelor medicale de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, bebelușul s-a născut în dimineața zilei de duminică, la ora 5. Mama nou-născutului, în vîrstă de 31 de ani, din Barticești, comuna Botești, a fost asistată la naștere doar de către soțul ei. Întrucît atît mama, cît și pruncul au început să se simtă din ce în ce mai rău, după cîteva ore soțul a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță să-i transporte la spital.

Copilul a fost adus în secție la ora 8.50. Fusese născut la termen, dar avea greutate mică. A fost diagnosticat cu hipotermie severă, întrucît temperatura corpului era de doar 28 de grade. Imediat a fost pus în incubator, iar pe parcusul zilei temperatura lui s-a normalizat. Nu știm exact cauzele care au dus la această situație. După naștere, cea mai bună protecție este sînul mamei, adică pruncul să fie permanent în contact cu pielea mamei„, a precizat medicul primar pediatru Marilena Țubucanu, șeful secției Neonatologie din cadrul spitalului.

Mama este la a treia naștere și surse neoficiale spun că ambii părinți sînt cunoscuți în sat ca mari amatori de alcool.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0