HomeActualitate

Protestele îi țin pe jandarmi în stradă

Jandarmii au asigurat ordinea publică pentru aproape 2.000 de misiuni într-un an.

 

De 14 zile, în municipiile Piatra Neamț și Roman, după-amiezele sînt marcate de proteste împotriva Guvernului. Așa se face că, în două săptămîni din 2012, jandarmii au asigurat ordinea publică mai mult decît în tot anul 2011. Anul trecut, Inspectoratul de Jandarmi al Județului (IJJ) Neamț a executat 1.660 de misiuni de asigurare a ordinii publice.

Dintre acestea, au fost executate nouă misiuni pentru asigurarea ordinii publice la manifestările de protest, 73 de misiuni pentru asigurarea ordinii publice la manifestările cultural artistice și religioase, 135 de misiuni pentru asigurarea ordinii publice la manifestările sportive desfășurate pe stadioanele și arenele sportive din județul Neamț și trei misiuni asigurarea ordinii publice pe timpul desfășurării alegerilor parțiale din luna august. Cele mai multe misiuni au vizat asigurarea ordinii publice la instanțe.

„Pe linia combaterii faptelor de natura penală și contravențională, activitățile întreprinse au avut la baza legalitatea, parteneriatul social, echidistanța în relațiile parteneriale, principiul transparenței și apropierii de comunitate. În 2011, au fost constatate 188 infracțiuni, din care 163 în comun cu poliția și 25 independent, și au fost aplicate 2.344 sancțiuni contravenționale, valoarea fiind de 205.590 lei”, a afirmat căpitan Cătălin Rezmeriță, purtătorul de cuvînt al IJJ Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0