Proprietarii mașinilor scoase la vânzare pe domeniul public vor fi amendați

HomeSocial

Proprietarii mașinilor scoase la vânzare pe domeniul public vor fi amendați

 

Conducerea administrației publice locale vrea să ia măsuri împotriva proprietarilor de mașini care sunt scoase la vânzare pe domeniul public, blocând locuri de parcare centrale publice sau accesul către diferite zone de utilitate.

În conferința de presă săptămânală, primarul Lucian Micu a declarat că a dat dispoziție Poliției Locale Roman să ia măsuri pentru sancționarea proprietarilor de mașini care parchează abuziv pe domeniul public, în scopul vânzării de autoturisme. Cei depistați riscă o amendă ce poate ajunge la 1.000 de lei, însă agenții pot cel mult să-i oblige pe proprietari să dea jos afișele ce anunță scoaterea la vânzare a autoturismelor.

În Roman, în urmă cu ceva ani, s-a încercat amenajarea unui târg pentru vânzarea autoturismelor, însă proiectul s-a dovedit un eșec, cei mai mulți proprietari de mașini optând să le parcheze în centrul orașului, pentru a avea mai multă vizibilitate.

 

Comentarii

WORDPRESS: 9
 • buna seara, ce idei trasnite… parca nu am avea deputati si senatori… de ce nu se da o lege sa se vanda masini doar de catre firme specializate… ca altfel, unde sa le parcheze, in casa ?

 • Sanctiunile sa fie pentru incalcarea regulilor referitoare la parcare, oprire sau stationare si NU pentru existenta unui afis in interiorul autoturismului. Sanctionarea unei persoane doar pentru faptul ca a postat un afis in interiorul autoturismului mi se pare un abuz.

  • dar sa blocheze locurile de parcare zile întregi nu vi se pare un abuz

 • Razvan Andrei 7 ani ago

  O absurditate !!! In primul rand,discutam despre cei care fac asta in mod frecvent , cei care aduc un plus de venit in casele lor , „combinand” masini. Daca salariile si /sau conditiile ar fi altele ,situatia ar sta altfel,insa fiecare face ce poate pentru a se descurca.
  In al doilea rand,nu mi se pare ceva firesc ca Politia Locala , impreuna cu hotararile de consiliu loca sa constranga posesorii maisnilor respective sa nu isi puna un anunt in geam,pana la urma este lucrul omului , daca vrea poate sa folieze intreaga masina cu anunturi , atat timp cat acea masina se afla parcat regulamentar.

 • Bai fratilor!Aceste amenzi sunt bune numai daca Primaria construia un loc special amenajat unde sa ne putem pune masinile ,contra cost.Asa este in orice oras civilizat din romania….Bacau Iasi Succeava ,P Neamt…Dar sa amendezi pe centru si la Kaufland si pe Primaverii sa ii lasi in pace …..deja miroase a „cotizatie” !

 • Foarte buna inițiativa. Locul lor e la târg, nu în fata blocului, nu în parcare la Kaufland sau în centru. Sa le și confiște din partea mea, recuperare cu bănuți.

 • mihai 7 ani ago

  Dlor vor sa sanctioneze un proprietar de bun mobil pentru o eticheta (afis) aplicata pe bunul mobil?! De unde asa traznaie si in baza carei norme de drept?! Atunci sa fie sanctionate si toate firmele care isi aplica anunturi cu reclame pe masinile proprii. Dar nu au fost vazute ani la rand in mun. Roman acele remorci lasate strategic prin parcari cu reclame diverse (firme de transport, restaurante etc.)? Au fost vreodata sanctionati proprietarii? Ce inseamna „blocheaza parcarea”? Daca sta pe locul de parcare platit (parcare de resedinta sau parcare cu plata) si plateste parcarea, este un abuz clar. Si, apropo, vrem sa stim exact, cu nume si prenume, cine sunt cei care vin cu astfel de propuneri/idei. Ca sa-i stim si noi. Si sa-i apreciem. Iar rablele care stau de ani de zile si blocheaza parcarile (Dacii vechi) nu le vede nimeni? Alea nu blocheaza?

 • NU MAI AFISATI ANUNTURI PUBLICITARE IN INTERIORUL AUTOTURISMELOR DUMNEAVOASTRA.
  NU ESTE NECESAR SA INCEPETI ANUNTUL CU ” VAND …. ”
  ESTE DE AJUNS PE O FOAIE FORMAT A4 SA VA TIPARITI DOAR NUMARUL DUMNEAVOASTRA DE TELEFON. ATAT ! PENTRU ASTA NU PRIMITI AMENDA !
  CINE VEDE NUMARUL DE TELEFON STIE CLAR CA VRETI SA VINDETI. RESTUL DETALIILOR LE STABILITI CAND VA INTALNITI LA MASINA.
  DACA UN EVENTUAL CLIENT VA SUNA NU DISCUTATI PREA MULT LA TELEFON ! DOAR IL RUGATI SA VA INTALNITI LA MASINA.
  AM VANDUT IN ROMAN PESTE 10 AUTOVEHICULE SI AM PUS IN GEAM DOAR NUMARUL DE TELEFON !

 • DACA VA PARCATI AUTOTURISMUL PE LOCUL DE PARCARE CONCESIONAT SI CASTIGAT PRIN LICITATIE , DEJA ACEL LOC ESTE CONSIDERAT O PARCARE PERSONALA. NU MAI ESTE PUBLICA !
  IN PARCAREA DUMNEAVOASTRA PUBLICA PUTETI SA VA LASATI MASINA CU ORICE ANUNT IN GEAM. ESTE CA SI CUM ATI AVEA UN GARAJ ACASA. LOCUL DE PARCARE ESTE CONCESIONAT , LICITAT SI PLATIT DECI NU MAI ESTE PUBLIC.
  PARCARILE DE LA KAUFLAND SI LIDL SUNT IN ADMINISTRAREA RESPECTIVELOR MAGAZINE. NU ARE PRIMARIA COMPETENTE IN ACELE LOCURI.
  IN PARCARILE SUPERMARKET-URILOR ESTE DESTUL DE DIFICIL SA SOLUTIONEZI SI UN ACCIDENT DE CIRCULATIE. ESTE INCURCATA RAU SITUATIA ACOLO.
  ASA CA DACA CONDUCEREA MAGAZINELOR NU IA MASURI ACELE PARCARI POT FI TRANSFORMATE USOR IN TARGURI DE MASINI. DAR VA REPET : POLITIA LOCALA NU ARE CUM SA INTOCMEASCA PROCESE VERBALE DE CONTRAVENTIE IN PARCARILE KAUFLAND SI LIDL ! SA FIE CLAR !