Proiectul „Start Carieră”, derulat de compania AMF-Bruns din Roman alături de elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin”

HomeActualitate

Proiectul „Start Carieră”, derulat de compania AMF-Bruns din Roman alături de elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin”

Joi, 30 martie, compania AMF-Bruns din Roman a inițiat cel de-al doilea proiect derulat în această primăvară prin care se implică în evoluția tinerilor romașcani. Astfel, alături de Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, reprezentanții companiei AMF-Bruns derulează în această perioadă proiectul „Start Carieră”, prin intermediul căruia șase elevi ai colegiului vor participa la activități de mentorat la sediul AMF-Bruns Romania.

Pe parcursul a cinci zile, în cadrul acestui proiect, elevilor li se vor prezenta fabrica, activitatea companiei, resursele și rolul fiecărui departament, interacțiunea dintre departamente, procesele operaționale etc, dar și aspecte legate despre accesul pe piața muncii.

Astfel, începând de joi, cei șase elevi ai Colegiului Tehnic „Miron Costin”, Petronela Patrisia Ciobanu, Simona Elena Radauceanu, Mihai Andrei Dănilă, Matilda Anastasia Butnaru, Ionela Iasmina Lita și Marian Ioan Moroșanu – selectați în urma unor interviuri susținute la școală, dintre 15 participanți – au participat la o primă întâlnire cu reprezentanții companiei AMF-Bruns, au discutat cu directorul general al AMF-Bruns România SRL, Nicolae Lucian Slavnea și au participat la un prim tur al fabricii din Roman. Elevii vor fi însoțiți în cadrul activităților din cadrul fabricii romașcane de profesorii Corina Elena Stafie – inițiatorul proiectului, Crina Gabriela Cărpușor, Ina Dăscălița și Paraschiva Buciumanu, director adjunct al Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

Astăzi începem proiectul nostru denumit «Start Carieră». La întâlnirea anterioară pe care am avut-o, ați fost selectați voi, cei șase, dintre 15 colegi. Ceea ce a fost foarte interesant, după cum ați văzut, a fost faptul că selecția s-a făcut pe bază de CV-uri, practic a fost ca un interviu. Având în vedere că proiectul nostru se numește «Start Carieră», a fost bine pentru voi să începeți în acest mod, pentru că aspectele referitoare la CV și la interviu sunt foarte importante în momentul în care vreți să pășiți într-o carieră într-un anumit domeniu, în funcție de alegerile voastre”, a afirmat Nicolae Lucian Slavnea, directorul general al AMF-Bruns România SRL.

Proiectul „Start Carieră” își propune pregătirea elevilor pentru a putea fi cât mai bine informați și pentru a ști cât mai bine ce înseamnă să pornească într-o carieră. „În aceste zile, în afară de informațiile pe care vi le vom oferi – legate despre cum se construiește un CV, cum trebuie să te prezinți la un interviu -, o să intrăm în mai multe detalii despre ceea ce înseamnă activitatea economică într-o unitate productivă cum este fabrica noastră. Iar fiindcă urmați o instituție de învățământ tehnic, o să intrăm în mai multe detalii pe departamentele tehnice. De exemplu, având în vedere că și voi studiați desenul tehnic, vom vedea ce înseamnă aici desenul tehnic la un nivel avansat, ce softuri folosim, cum ajung produsele noastre pe care le realizăm să prindă forma finală de la niște simple desene și ce înseamnă activitatea tehnică din spate. Proiectul nostru va decurge timp de cinci zile, câteva ore pe zi și ne dorim să fie unul interactiv”, a mai afirmat Nicolae Lucian Slavnea, directorul general al AMF-Bruns România SRL.

O felicităm pe doamna profesoară Corina Elena Stafie pentru inițierea acestui proiect, grație căruia șase dintre elevii noștri vor participa, timp de cinci zile, la un program de mentorat privind orientarea profesională. Acești elevi au șansa deosebită de a intra într-o fabrică, să observe cum funcționează aceasta, care sunt departamentele unei astfel de instituții și cum colaborează ele pentru ca activitatea să fie eficientă. Cu această ocazie, îi mulțumim domnului director Slavnea pentru deschidere, pentru sprijinul acordat, pentru șansa pe care a oferit-o elevilor noștri și pentru încurajarea de a-și face o carieră în România. Sperăm ca exemplul dumnealui să fie urmat și de alți antreprenori din Roman. Vă mulțumim și felicitări pentru inițiativă!”, a afirmat Paraschiva Buciumanu, director adjunct al Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

Întâlnirea de joi se înscrie între inițiativele prin care compania AMF-Bruns România dorește să se implice activ în educația tinerilor din oraș. Încă de la începutul prezenței în Roman, din noiembrie 2021, compania AMF-Bruns a luat parte la proiecte adresate comunității romașcane. Totodată, pe lângă proiectul de mentorat derulat acum alături de elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin”, în această primăvară reprezentanții AMF-Bruns România s-au mai implicat și în susținerea echipei de robotică „The Eagles” a Colegiului Național „Roman-Vodă”, deținătoare a numeroase premii la competițiile de profil.

Despre AMF-Bruns

Compania germană AMF-Bruns, cu centre de producție în întreaga lume, a ales România și municipiul Roman pentru a se extinde, iar din toamna anului 2021 a început producția la noua fabrică de subansamble auto și de sisteme de transport industrial, amplasată pe platforma industrială din zona de nord-vest a orașului, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Complexul fabricii AMF-Bruns de la Roman include un sediu administrativ de circa 800 de metri pătrați și o hală de producție de 4.000 de metri pătrați – cu o linie tehnologică pentru debitare laser, îndoire, sablare, sudură, vopsire și montaj final al pieselor. Prin investiția de la Roman, AMF-Bruns a creat câteva zeci de locuri de muncă. Investiția s-a ridicat la circa 7 milioane de euro, din care jumătate reprezintă un grant pentru ajutor de stat de 50%.

AMF-Bruns produce în fabrica de la Roman atât subansamble, ansambluri sudate pentru mașini care vor fi modificate pentru persoanele cu dizabilități – rampe pentru scaune cu rotile, trepte ajutătoare, scaune pentru șoferi modificate special pentru persoane cu dizabilități, pardoseli speciale cu sisteme de prindere pentru scaune cu rotile -, cât și structuri metalice pentru sisteme de transport industrial mare, conveiere, benzi transportoare, șnecuri, silozuri, buncăre ori elevatoare cu cupe.

Compania AMF-Bruns a luat ființă în Germania în 1958, ca o companie de familie, și are în prezent fabrici în Germania – unde este și sediul central -, în Olanda, Anglia, SUA, Thailanda, precum și birouri de vânzări în mai multe zone de pe glob, precum Dubai, Rusia, Polonia sau SUA. La Roman a fost amenajată singura fabrică a grupului din România și din Europa de Est.

AMF BRUNS ROMANIA

Comentarii

WORDPRESS: 0