Prima paginăNeamt

Proiecte reanalizate la CJ

Dimensiune text

Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Culiță Tărâță, a aflat din propria experiență că, în administrația locală, lucrurile nu sînt, de multe ori, ceea ce par a fi. La proiectul de hotărîre privind acordarea a 10.000 lei pentru organizarea Zilei Internaționale a Vîrstnicului, consilierii PSD au spus că nu este corect ca CJ Neamț să dea bani doar unei asociații a vîrstnicilor, dacă în județ există mai multe organizații de acest tip.

 

Eu am crezut că, dacă se numește Uniunea Județeană, reunește toate organizațiile din Neamț. Nu am știut că sînt mai multe. Dacă e așa, propun să tratăm toate aceste asociații în mod egal, iar fondurile să le oferim în ședința următoare, printr-un proiect de hotărîre întocmit adecvat„, a afirmat Culiță Tărâță.

Un alt proiect de hotărîre asupra căruia se va reveni este cel privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a CJ Neamț. Acesta a fost votat doar de 18 dintre consilierii prezenți, insuficient pentru a fi aprobat, întrucît, în acest caz, era nevoie de majoritatea calificată, adică de votul a două treimi dintre consilierii prezenți. „Noi nu ne opunem doar de dragul de a o face. Dar Regulamentul conține mai multe greșeli și, prin această hotărîre, ar fi fost îndreptată doar una dintre acestea. Consider că este mai bine ca proiectul să fie refăcut și să se corecteze toate greșelile și neconcordanțele dintre Regulament și Legea administrației publice locale„, a fost remarca pertinentă a lui Adrian Bourceanu, consilier județean PSD.

COMENTARII

WORDPRESS: 0