Prima paginăSocialEducatie

Proiect pentru o nouă grădiniţă

Dimensiune text

Primăria Roman are un proiect de realizare a unei grădiniţe noi în cartierul Favorit. La noua unitate de învăţământ ar urma să ajungă preşcolari şi din centrul oraşului.

Grădiniţa cu program normal nr. 12, patronată de Școala „Alexandru Ioan Cuza”, va funcţiona în acelaşi sediu şi pe viitor. Discuţiile autorităţilor locale cu reprezentanţii Bisericii Armene nu au ajuns la nicio conluzie în ceea ce priveşte destinaţia clădirii în care a funcţionat, până în 2007, Clubul Copiilor şi Elevilor – clădire luată în calcul pentru mutarea grădiniţei. Iar clădirea în care funcţionează acum Grădiniţa nr. 12 (foto) are mare nevoie de o reabilitare capitală. „Deocamdată, am executat reparaţii curente şi vom vedea ce se va întâmpla. Avem un proiect depus pentru o grădiniţă în zona Favorit. Probabil, unii dintre aceşti copii se vor orienta la noua grădiniţă, iar pe alţii îi vom reloca către Școala «Costache Negri» (fosta Școală nr. 2). Anul acesta, am asigurat încălzirea la clădirea veche a Școlii «Costache Negri». Probabil, la anul, vom încerca o igienizare mai profundă a acestei clădiri şi vom reuşi să ne descurcăm”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Șeful administraţiei locale a specificat că nu renunţă la ideea de a încheia un parteneriat pentru clădirea de pe strada Cuza Vodă în care a funcţionat Clubul Copiilor, care, de şapte ani, se degradează continuu. Clădirea în care a funcţionat Clubul Copiilor şi Elevilor a fost construită în 1843 de comunitatea de armeni din Roman. Clădirea, în suprafaţă de 498,5 de metri pătraţi şi cu teren în suprafaţă de 2.310 de metri pătraţi, a funcţionat ca şcoală pentru copiii armeni. Odată cu reducerea numărului de elevi, imobilul a fost închiriat de Prefectură. În clădire au funcţionat, apoi, Liceul Comercial şi, ulterior, Clubul Copiilor.

COMENTARII

WORDPRESS: 0