Prima paginăPolitica

Proiect norvegian de antreprenoriat social la Roman, cu sprijinul deputatului Iulian Bulai

Proiect norvegian de antreprenoriat social la Roman, cu sprijinul deputatului Iulian Bulai

Dimensiune text

 

Un investitor norvegian va deschide în municipiul Roman o afacere bazată pe antreprenoriat social, o formă de sprijin pentru grupurile defavorizate din oraș. Acesta va colabora cu Fundația Umanitară „Pacea” din Roman pentru acest proiect, fundație care sprijină de 20 de ani comunitățile defavorizate din oraș.

Antreprenorul norvegian Sigmund Hegstad va derula proiectul în municipiul Roman, urmând sugestia deputatului USR de Neamț Iulian Bulai, acesta aflându-se la studii în Norvegia pentru mai mulți ani, înainte de a se întoarce în țară și de a se implica în politică.

„În ultimii doi ani, am fost în contact cu un antreprenor norvegian, Sigmund Hegstad, care, la invitația mea, a venit în zona Roman și, în colaborare cu Fundația Pacea, care oferă un sprijin substanțial de infrastructură acestui antreprenor, va deschide o mică fabrică de confecții la Roman, care va consta în antreprenoriat social și care va face inovație socială. Acest antreprenor a deschis o asemenea fabrică în China și un model de asemenea investiție vrea să dezvolte și în județul nostru, în Roman. Mă bucur că am contribuit la acest lucru. Va începe cu puțini angajați și speră să crească în următoarea perioadă. Va veni și va deschide această mică secție de confecții în lunile de vară, iulie – august”, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă deputatul Iulian Bulai.

Antreprenoriatul social poate fi definit ca o formă de afacere care urmărește mai puțin realizarea de profit pentru antreprenor, și mai mult integrarea categoriilor defavorizate pe piața muncii și calificarea acestora într-o meserie, mai ales pentru grupurile care nu au un acces facil la asemenea servicii.

Fundația Umanitară „Pacea” se implică de 20 de ani în proiecte sociale pentru ajutorarea categoriilor defavorizate din Roman, mai ales cele de romi din strada Fabricii, având, de lungul timpului, parteneri din țări precum Spania, Italia, Germania, Suedia sau Norvegia. Între proiectele derulate de Fundația „Pacea” se numără proiecte precum programul de alfabetizare „A doua șansă”, „Grădinița alternativă”, „Vara împreună”, „Asistența sanitară de prim ajutor”, „Cantina socială”, „Săraci şi extraordinari”, „Meseria-i brăţară de aur”, „Cabinetul de Consiliere psihologică” sau „Asistenţă fizio-terapeutică şi stomatologică”. Anual, peste 1.000 de persoane beneficiază de programele fundației, circa o treime dintre aceștia fiind copii.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0