HomeRoman

Proiect european pentru tineri

Asociația CREED – Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Asociația Riana pentru Dezvoltarea Vieții și Sprijin Familial, Asociația People to People, filiala Roman, Direcția Județenă pentru Sport și Tineret Neamț și Garda de Mediu Neamț desfășoară, în perioada 10 februarie 2012 – 30 decembrie  2012, proiectul „Eu, tînărul european”.

 

Proiectul are drept scop implicarea în mod activ a tinerilor cu vîrsta între 15 și 30 de ani în comunitatea locală nemțeană. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar al programului Tineret în Acțiune, gestionat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

În cadrul acestui proiect a avut loc o primă întîlnire a 100 de persoane, care au participat la activitatea „Tînăr implicat, tînăr informat”, care a avut loc pe 11 mai, în stațiunea Durău, județul Neamț. Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției de Sport și Tineret Neamț și al Gărzii de Mediu Neamț și a inclus o sesiune de informare pe tema structurii și rolului instituțiilor publice de la nivel local, o serie de ateliere de lucru pe tema educației civice și a cetățeniei active, precum și o activitate de voluntariat în domeniul ecologiei în cadrul campaniei naționale „Let’s do it, Romania”, aflată sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului și Pădurilor.
Informații suplimentare despre proiect, precum și alte detalii despre activitatea asociației CREED sînt disponibile la adresa de internet www.creedromania.wordpress.com.

Comentarii

WORDPRESS: 0