HomeActualitate

Programul Rabla 2012 – start la sfîrșitul lunii martie

Ministrul Mediului și Padurilor, Laszlo Borbely,a declarat că Programul Rabla ar putea demara la finele acestei luni. Ediția 2012 se va desfășura în aceleași condiții ca cele de anul precedent.

 

Programul Rabla din acest an va începe la sfîrșitul lunii martie, după ce vor fi puse la punct listele centrelor REMAT partenere și dealerilor auto care doresc să participe la sesiunea din 2012.

A fost o discuție în ceea ce privește bugetul Fondului de Mediu și pe care am clarificat-o, sper. E vorba de a avea inventarul acelor REMAT-uri care vor fi partenere și imediat după ce vom avea această listă, dar și a dealerilor care vor participa, sper să demarăm programul la sfîrșitul lunii martie. Este un program pe care lumea îl așteaptă. A fost și este un program de succes și, evident, că interesul nostru este de a scoate din circulație mașinile uzate și de a da șansa cetățenilor de a cumpăra mașini noi„, a declarat Borbely.

Noua ediție se va desfășura în aceleași condiții ca și în 2011, ceea ce înseamnă că fiecare proprietar al unei mașini mai vechi de 10 ani va primi un voucher în valoare de 3.800 lei.

O singură persoană poate casa pînă la trei autoturisme vechi pentru a cumula cele trei vouchere, în scopul achiziționării unui autoturism nou.

Programul “Rabla” va avea un buget de 114 milioane lei, echivalentul casării a 30.000 de mașini mai vechi de zece ani.

Comentarii

WORDPRESS: 0