Programul „Eco-Fotografia Anului 2018” și-a premiat maeștrii în arta fotografică de la „Vasile Sav”

HomeSocial

Programul „Eco-Fotografia Anului 2018” și-a premiat maeștrii în arta fotografică de la „Vasile Sav”

 

 

Elevii Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din Roman se dovedesc a fi performanți nu doar la diversele discipline din curriculumul școlar, ci și în cadrul unor competiții care le pun în valoare talente și aptitudini dezvoltate datorită unui hobby. Așa se face că tinerii de la „Vasile Sav” participă la concursuri care le valorizează latura sensibilă și spiritul civic puse în slujba frumuseții native a naturii.

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) a organizat sâmbătă, 29 septembrie, la București, cea de-a XX-a ediție a Seminarului Naţional „Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”. Cu acest prilej, au fost evidențiate rezultatele cele mai impresionante obținute în cadrul diferitelor programe educaționale care promovează relații durabile între copii, tineri și adulți și mediul înconjurător, derulate sub egida CCDG. Unul dintre aceste programe, denumit sugestiv „Eco-Fotografia Anului”, aflat în acest an la a X-a ediție, reprezintă o competiție care încurajează participanții să observe mediul înconjurător şi să reliefeze valenţele pozitive ale acestuia, prin imagini. La concursul din acest an, elevii de la „Vasile Sav” au participat cu 214 fotografii realizate cu măiestrie.

„Pentru elevii Liceului Tehnologic «Vasile Sav» a devenit o tradiție înscrierea în concurs a unui număr mare de fotografii. În anii trecuți, priceperea lor în domeniul artei fotografice a mai fost răsplătită de două ori, cu Mențiune, de către exigentul juriu al competiției. Anul acesta, rezultatele elevilor noștri au fost demne de remarcat. În cadrul Seminarului CCDG, elevului Felix Gherghelaș, de la clasa a XII-a F, i s-a acordat Premiul II, elevei Denisa Diac, de la clasa a XI-a B, o Mențiune, iar întregii echipe participante a liceului i-a fost acordat Premiul Special. Reprezentând școala la acest seminar, am preluat eu premiile membrilor echipei. Cei doi tineri au fost felicitați în cadrul școlii, unde li s-au înmânat diplomele și premiile oferite de CCDG și Editura Decesfera: o imprimantă  și respectiv un pachet de  materiale promoționale”, ne-a declarat profesor Adriana Drăghici, coordonatoarea echipei participante la competiție.

Concursul s-a desfășurat online, între 1 februarie și 1 iunie 2018, fiecare vizitator al site-ului CCDG având posibilitatea să-și exprime prin vot aprecierea față de imaginile prezentate. Condiția impusă în concurs a fost ca fotografiile înscrise să fie originale, neprelucrate şi să nu fie mai mici de 300 kb. Selecția lor a fost făcută de către un juriu alcătuit din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, cadre didactice, fotografi profesionişti, jurnalişti, reprezentanţi ai Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie şi ai Editurii Decesfera Media. Tuturor concurenţilor li s-au acordat diplome de participare, iar şcolile implicate în concurs au primit, în luna iunie, un set cu fotografiile înscrise în proiect, în vederea organizării, la nivelul şcolii şi al comunităţii, a unor expoziții pe teme de mediu. Este o formă inspirată de a încuraja tinerii în a-și pune în valoare valențele artistice și abilitățile pe care și le pot dezvolta folosindu-se de creativitatea și inventivitatea specifice vârstei lor.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0