Program prelungit la Pașapoarte, până în luna august

HomeSocial

Program prelungit la Pașapoarte, până în luna august

Direcția Generală de Pașapoarte a anunțat miercuri, 16 iunie, că cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice sau temporare se pot depune personal, în ţară, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte, în cadrul programului de lucru cu publicul afişat atât pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea “Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte”), cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului, preponderent în baza programărilor on-line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro, arată un comunicat al Direcției Generale de Pașapoarte.

În situația în care se întâmpină dificultăți în realizarea unei programări online, există posibilitatea de a accesa un tutorial realizat în acest sens de Direcția Generală de Pașapoarte, ce se regăsește pe prima pagina a site-ului www.pasapoarte.mai.gov.ro.

Reprezentanții instituției mai precizează că, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, în perioada 15 iunie – 13 august 2021, la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte, activitatea de lucru cu publicul se desfășoară în intervalul orar 08.00 – 20.00. Totodată, pentru a spori capacitatea de primire a cererilor de eliberare a pașapoartelor, a fost redusă perioada de timp alocată unei programări online, de la 10 minute la 7 minute.

În județul Neamț, este disponibil sediul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte din Piatra Neamţ de pe strada Alexandru cel Bun nr. 12, în timp ce punctele de lucru de la Roman și Tîrgu Neamț sunt în continuare închise.

„În scopul evitării supraaglomerării și așteptării suplimentare în spațiile destinate publicului, recomandăm persoanelor programate să respecte atât ora de programare, cât și măsurile de protecție igienico-sanitare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 (în special distanțarea fizică și portul măștii de protecție). De asemenea, vă comunicăm faptul că, în situația în care nu ați efectuat o programare prealabilă, serviciile publice comunitare de pașapoarte analizează posibilitatea primirii cererii de eliberare a documentului de călătorie, doar în cazul în care nu există intervale orare neacoperite de programări”, precizează comunicatul Direcției Generale de Pașapoarte.

Lunea viitoare, pe 21 iunie, a doua zi de Rusalii fiind declarată sărbătoare legală, în această zi în sistemul de pașapoarte nu se lucrează.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Cristian 1 an ago

    D-le prefect, va rog sa interveniti pt. redeschiderea si a punctului de lucru cu publicul de la Roman. Presupun ca d-nii de la pasapoarte nu sunt „stat in stat”; si asa au stat fara sa lucreze o perioada lunga de timp incasandu-si salarul „frumusel” din banii contribuabililor!? Acum ar trebui sa lucreze ore suplimentare in toate punctele de lucru existente fara a fi platiti deci, problema reducerii punctelor de lucru nici n-ar trebui sa fie luata in considerare mai ales in aceasta perioada in care cerintele de schimbare sau de intocmire a unui pasaport nou sunt mult mai mari decat in restul anului. Nu mai zic de comportamentul lor care lasa mult de dorit. Ne trateaza cu sfidare desi sunt niste functionari cu o pregatire medie si sunt in slujba cetateanului!?