Program de acces modificat la Spitalul Roman, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infecții respiratorii

HomeSanatate

Program de acces modificat la Spitalul Roman, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infecții respiratorii

În contextul creșterii numărului de cazuri de infecții respiratorii acute din această perioadă (gripa clinică, infecții acute de căi respiratorii superioare și pneumonii), Spitalul Municipal de Urgență Roman a anunțat modificarea programului de acces al vizitatorilor pacienților internați în secțiile unității medicale. Măsura vine în urma recomandărilor Direcției de Sănătate Publică Neamț, conform prevederilor Ordinului Ministrului Sănătății nr. 3.670 din 6 decembrie 2022, privind stabilirea programului de vizite în unitățile sanitare publice.

Astfel, în perioada următoare, în secțiile ori compartimentele Spitalului Municipal de Urgență Roman, accesul se va putea face de luni până vineri, între orele 14.00 – 18.00, iar sâmbăta și duminica între orele 10.00 – 12.00 și 14.00 – 18.00. În cazul secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI), accesul se va putea face de luni până duminica, între orele 14.00 – 16.00.

„Se permite vizita unui singur aparținător la pacient, în limita a 15 minute. Aparținătorii pot discuta cu medicul curant, de luni până vineri, în intervalul 8.00 – 10.00, în Cabinetul specific Ambulatoriului Integrat fiecărei secții”, au precizat reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Ordinul Ministrului Sănătății nr. 3.670 din 6 decembrie 2022, privind stabilirea programului de vizite în unitățile sanitare publice, prevede că, în cazul unor evenimente epidemiologice deosebite, pe baza analizei efectuate de către direcția de sănătate publică, în secțiile sau compartimentele fără risc din unitățile sanitare publice, durata vizitei poate fi limitată la 15 minute, iar în secțiile în care se află internate persoane aflate la risc pentru dezvoltarea unor forme severe de boală programul de vizită poate fi suspendat.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0