Profesorul Dan Zaharia s-a stins din viață

HomeSocial

Profesorul Dan Zaharia s-a stins din viață

 

 

Este doliu în sistemul de învățământ din Neamț, după ce profesorul Dan Zaharia, director al Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, s-a stins din viață în urma unei boli necruțătoare.

Profesorul Dan Zaharia a terminat Liceul pentru Industrie Alimentară din Galați, apoi Facultatea de fizică la Iași, iar din 1981 și-a dedicat viața sistemului de educație. Din 1989 a ajuns director al actualului Liceu Tehnologic „Vasile Sav”, fiind cel care a făcut demersurile pentru înființarea a patru clase de informatică, din 1990, primele din Roman. În perioada 2004 – 2008 a fost și consilier local.

În arhiva Ziarului de Roman au rămas cuvintele pe care acesta le rostea în 2004: „Am obligația morală și profesională să transmit rețeta succesului celor care au încă îndoieli sau sunt la început de drum: faceți ceea ce vă place și folosește și celorlalți. Cu această credință am reușit în cariera didactică (…) Ca elev și profesor am fost critic și responsabil, după modelul pe care mi l-au dat copiii, care sunt pe cât de generoși, pe atât de severi. De la profesori și de la părinți am învățat să fiu responsabil, să-mi asum orice gest care să-mi probeze credibilitatea, să mă bucur de respect. Cuvintele vorbesc mai puțin, faptele mai mult. Am ales sinceritatea și nu jumătățile de măsură, pentru că îmi sunt dragi oamenii și pot comunica oferindu-le tratament egal (…) Credibilitatea prin propriul exemplu și asumarea răspunderii sunt calități care dau mulțumire nu doar în profesie, ci și în activitatea politică pe care mi-o asum. Stau mărturie rezultatele elevilor de la «Vasile Sav», școala în sine, cu noua ei înfățișare și dotare, olimpicii și specialiștii care lucrează acum în diverse domenii, precum și mulțumirea părinților de a își ști copiii corect și bine formați”.

Din cauza politicii și a vremurilor din politică, a fost nevoit să renunțe la conducerea liceului, dar a revenit după ce a decis să se implice doar în procesul educațional și a demonstrat celorlalți că este capabil de un management competitiv. În ultimii ani, a fost la fel de activ la catedră, precum și la conducerea unității de învățământ. Din păcate, o boală depistată mult prea târziu, din cauza lipsei simptomelor, i-a pus în pericol viața și, în ciuda eforturilor tuturor de a-i reda sănătatea, nu a mai putut fi salvat.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 17
 • mihai 5 ani ago

  Un om bun, un dascal competent, un manager eficient. Dumnezeu sa-l odihneasca!

 • Mihaela 5 ani ago

  Un om deosebit, cuvintele sunt de prisos in aceste momente, faptele vorbesc … Sincere condoleante familiei indurerate.
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 • Diana 5 ani ago

  Drum lin catre lumina , om bun !

 • mama omida 5 ani ago

  Dumnezeu sa’l odihneasca!! rari oameni ca el !

 • Fost elev 5 ani ago

  Dascal dedicat scolii, intemeietor al profilului informatica in Roman, om frumos si sprijin de nădejde pentru cei din jur.
  Ne va fi dor de zambetul sau fin!
  Dumnezeu sa-l odihnească!

 • Sorin Paval 5 ani ago

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!Un om cum putini sunt in acest oraș!

 • Mihai Birtom 5 ani ago

  A fost un om minunat, cu o inteligenta deosebita, Stia sa ajunga la inima oricui, nu facea diferenta de nivelul social, avea respect pt.toata lumea. Din pacate. Domnul a decis sa-l cheme in inparatia lui. Dumnezeu sa-l ierte!

 • Ionut Ganju 5 ani ago

  Un om cu prestanta si dascal desavarsit! I-am fost elev si si-a lasat amprenta asupra mea! Dumnezeu sa-l ierte!

 • Ana Botezatu 5 ani ago

  Imi pare nespus de rau.. Un Om magnific! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-i intareasca familia indurerata..! 🖤

 • DOINA SANDULESU 5 ani ago

  INGERII NU MOR NICIODATA ,,, DRUM BUN ,,, OM BUN SPRE ETERNITATE ,,,,, ,,,,NU TE VOM UITA NICIODATA ,, RAMAS BUN ,, CONDOLEANTE FAMILIEI

 • maria 5 ani ago

  A fost un dascal si un cetatean al satului Mogosesti-Siret de o mare valoare! Sincere condoliante familiei! Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!

 • adriana 5 ani ago

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 • Vasile Paval 5 ani ago

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!Ramas Bun domnule profesor!

 • Magda Gall- eleva generatia 1990 5 ani ago

  Nu am cuvinte…S-a stins un MARE OM..o persoana pe care multi nu o vom putea uita niciodata! Mi-a fost profesor 4 ani si mi-a marcat traiectoria in viata si m-a ajutat foarte mult sa ma formez ca om si profesional! Un suflet deosebit!
  Sa se odihneasca in pace si condoleante sincere familiei!!

 • Cristina Iurcu 5 ani ago

  Drum bun ,domnule diriginte! Dumnezeu sa va ierte si sa va aiba in paza! Un om deosebit!

 • Popa Sorin 5 ani ago

  Un om extraordinar! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 • ionel 5 ani ago

  sf.pahomie de gledin sa va pazeasca,domn profesor,sa ma iertati ca nu me.a placut fizica si viata trucata capitalocomunista..