HomeSocialEducatie

Profesorii „se foiesc” prin şcoli

140 de profesori şi învăţători din judeţul Neamţ, care au deja calitatea de titulari ai sistemului de învăţământ, intenţionează să-şi schimbe locul de muncă pentru anul şcolar care urmează. Aceştia şi-au pregătit deja dosarele şi s-au înscris pentru etapele de pretransfer şi transfer.

Transferul şi pretransferul generează mişcări în lanţ, fiecare loc lăsat liber într-o unitate de învăţământ fiind urmărit, la rândul său, de alţi dascăli, unii aşteptând şi ani de zile pentru un post în şcoala dorită. Pentru a se transfera, însă, aceştia au nevoie de un „dosar bun” şi de acordul ambelor unităţi şcolare implicate în transfer, atât al celor din care pleacă, cât şi al şcolilor în care se află postul pe care îl vizează.

Conform legislaţiei în vigoare, fiecare unitate de învăţământ are dreptul de a impune propriile condiţii celor care vor să intre în şcoală prin transfer. Astfel, prin hotărâre votată în Consiliul de Administraţie, la „Roman-Vodă” nu sunt acceptate decât dosarele dascălilor care îşi dovedesc activitatea remarcabilă prin premii la etapele superioare ale olimpiadelor şcolare (judeţene şi naţionale) şi care au obţinut gradul II cu minim nota 9. La Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, transferul este condiţionat de implicarea în formarea profesională continuă, dovedită prin acumularea a cel puţin 90 de credite transferabile în ultimii cinci ani, de iniţierea sau implicarea în proiecte educaţionale şi de promovarea examenului pentru obţinerea gradului didactic II cu cel puţin media 8,50.

Comentarii

WORDPRESS: 0