HomeSocialEducatie

Profesorii primesc banii datoraţi din 2008

Dascălii vor primi, în martie, prima tranşă din salariile recuperate de sindicate în instanţă.

În luna martie, odată cu salariul corespunzător pentru luna februarie, dascălii din judeţul Neamţ vor primi şi prima tranşă din procentul cuvenit pentru acest an din banii câştigaţi prin acţiunile purtate de sindicate în instanţă. Suma cuvenită lunii februarie reprezintă 25% din suma ce li se cuvine din hotărâri judecătoreşti pentru întregul an 2014.

„Deocamdată, în bugetul pentru anul 2014 s-a prevăzut doar 71% din suma care ni se cuvine din hotărârile judecătoreşti ce ar urma să intre în plată în acest an, urmând ca diferenţa să fie alocată spre sfârşitul anului, la rectificarea de buget. Aş vrea să atrag atenţia colegilor din şcoli şi serviciilor de contabilitate că procentul de 25% se referă la suma întreagă pe care oamenii o au de primit şi nu se aplică doar la cei 71% prevăzuţi în buget în acest moment. Fiecărei şcoli îi revine obligativitatea de a calcula această sumă şi de a prevede în buget necesarul. Sunt banii noştri, cu care am creditat statul atâta timp şi care au fost folosiţi de toţi guvernanţii, indiferent de culoarea lor politică. Este anormal să ajungem să ne judecăm pentru salariile care ni se cuvin prin lege şi să nu primim nici măcar aşa suma întreagă”, a spus preşedintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învăţământ Neamţ, Gabriel Ploscă.

Diferenţele salariale pe care le au de primit angajaţii din sistemul de învăţământ sunt procente diferite, în funcţie de eşalonările stabilite de guvern, pentru salariile prevăzute de lege, dar neachitate la momentul în care legea a intrat în vigoare. Unele restanţe sunt vechi din 2008.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Caty 8 ani ago

    Se zvoneste ca la Scoala Fosta NR.1, petentii vor ramane cu ochii in soare si nu vor primi nici un banut. De ce? Pentru ca Fosta directoare CIUSTEA ( actuala PATRAUCEANU)si-a iubit atat de tare postul,si si-a dipretuit colegii atat de mult ,incat a facut tot posibilul ca acestia sa nu se bucure de drepturile cuvenite, NU VA MAI FIE FRICA. CERETI-i LAMURIRI!!! sau DATI-O IN JUDECATA, cum a facut si ea.