Problema reabilitării trecerii la nivel cu calea ferată de pe E85, adusă în atenția autorităților centrale

HomeSocial

Problema reabilitării trecerii la nivel cu calea ferată de pe E85, adusă în atenția autorităților centrale

 

 

Problema reabilitării trecerii la nivel cu calea ferată de pe E85, la ieșirea din Roman spre Iași, va ajunge pe masa autorităților centrale. Primarul Lucian Micu spune că a cerut sprijinul Consiliului Județean, pentru ca și autoritățile județene și cele centrale să facă demersuri pentru rezolvarea problemei.

Reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe E85 este în sarcina operatorilor privați care gestionează liniile de cale ferată din zonă. Dacă unii dintre aceștia și-au asumat efectuarea lucrărilor, autoritățile romașcane spun că nu au găsit înțelegere și din partea CFR, deși poartă de ani de zile discuții pentru rezolvarea problemei, care le macină de atâta timp nervii șoferilor ce tranzitează zona.

„Trecem printr-o perioadă extrem de aglomerată în trafic. Și, chiar de nu ar fi așa, trecerea la cale ferată la ieșirea spre Iași este o problemă reală pentru conducătorii auto. Numai anul acesta am purtat cel puțin cinci runde de discuții cu proprietarii liniilor, în sarcina cărora cade repararea zonei. Dacă noi, Primăria, putem interveni înainte și după calea ferată și am făcut asta, cei care dețin trecerea nu s-au putut pune de acord asupra finanțării și soluției tehnice. Sunt cinci proprietari și cele mai mari probleme le întâmpinăm cu cei de la CFR, pentru că ceilalți operatori vor să se implice. Cu CFR nu ne-am înțeles în trecut nici pentru curățarea spațiilor verzi și am făcut toaletarea tot cu oamenii noștri. Din păcate, nu putem finanța noi lucrarea de la trecerea de cale ferată, pentru a nu fi pasibili de un dosar penal pentru că am cheltuit fonduri publice pentru repararea unui spațiu privat. Ieri, am făcut noi diligențe inclusiv la Consiliul Județean, pentru ca autoritățile județene și centrale să facă la rândul lor demersurile necesare pentru a rezolva această problemă veche și stringentă cu trecerea la nivel cu calea ferată. Sper să se ajungă la o soluție, pentru că șoferii au dreptate când spun că «așa nu se mai poate»”, a afirmat primarul Lucian Micu.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1