Prima paginăRoman

„Problema apei nu se va rezolva prea curînd”

Dimensiune text

Duminică, timp de aproape jumătate de zi, o avarie a lăsat romașcanii din nou fără apă la robinete. În opinia primarului Laurențiu Dan Leoreanu, astfel de evenimente neprevăzute se vor mai întîmpla la Roman, în condițiile în care o parte din rețeaua de apă a orașului este în plină modernizare, iar conductele vechi nu mai rezistă presiunii apei.

 

Nu vom reuși prea curînd să rezolvăm această problemă. Romanul trece printr-o transformare și o modernizare cum nu a mai existat în ultimii 20 de ani. Aproape o treime din oraș s-a modernizat, iar lucrările vor continua pînă la finalul anului, referindu-se inclusiv la reabilitarea rețelelor de apă și de canalizare. În primul rînd, branșamentele și legăturile între conducte nu se pot realiza fără a fi oprită apa. Sînt mii de metri de conducte noi care trebuie racordate la rețea. În al doilea rînd, la reluarea furnizării apei, din cauza creșterii presiunii, acolo unde rețeaua este mai slabă, ea cedează. Duminică, o conductă de apă s-a fisurat de-a lungul, uimind pînă și echipele de intervenție. Cele mai multe din conductele de apă sînt realizate din fontă și azbociment și au o vechime de 30-40 de ani, deci astfel de avarii apar în mod normal. Pe de altă parte, modernizarea rețelelor de apă este pe deplin justificată. Nu putem sta cu mîinile în sîn și să așteptăm să se dărîme orașul sub privirile noastre„, a spus edilul.

Săptămîna viitoare vor începe noi lucrări de modernizare a rețelei de apă din municipiu. De această dată, vor fi înlocuite conductele din cartierul Nicolae Bălcescu și din zona Primăverii. În total, vor fi montate conducte noi pe o lungime de patru kilometri. Lucrările vor fi completate de modernizarea rețelei de canalizare în întreaga zonă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0