Prima paginăActualitate

Prinși în Italia, după ce au sechestrat, bătut și ars cu fierul încins un bărbat la Cordun

Prinși în Italia, după ce au sechestrat, bătut și ars cu fierul încins un bărbat la Cordun

Dimensiune text

Autoritățile italiene au pus în executare, în baza informațiilor transmise de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Neamț, două mandate de arestare preventivă, emise pe numele a doi bărbați – cetățeni români, în vârstă de 24, respectiv 37 de ani, din Cordun, urmăriți la nivel național și internațional. Pe numele celor în cauză, Judecătoria Roman a emis două mandate de arestare preventivă. Aceștia sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate, lovire sau alte violențe și tâlhărie calificată.

Conform IPJ Neamț, în fapt, la data de 25 ianuarie 2021, în timp ce se aflau într-un imobil din localitatea Cordun, ar fi reținut un bărbat, din Cordun, împotriva voinței sale în interiorul locuinței, iar prin exercitarea de violențe fizice l-ar fi deposedat de geaca cu care era îmbrăcat, pe care bărbatul de 37 de ani și-ar fi însușit-o.

„Ulterior, cel din urmă l-ar fi ajutat pe tânărul în cauză, care i-ar fi cauzat leziuni persoanei vătămate prin arderea sa cu un obiect metalic încins în prealabil în foc, pe diferite părți ale corpului, ce au necesitat pentru vindecare 25 – 28 de zile de îngrijiri medicale. După emiterea mandatului de arestare preventivă, cei în cauză au fost dați în urmărire națională și internațională, întrucât se sustrăgeau executării sentinței și au fost localizați în localitatea italiană Châtillon – Valle d’Aosta”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Informațiile privind localizarea exactă a persoanelor urmărite au fost transmise operativ Poliției italiene de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Localizarea persoanelor urmărite s-a realizat cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române, Serviciul pentru Cooperare Internațională de Poliție – SIRENE Italia si Echipa Mobilă (Squadra Mobile) Aosta, precum și cu sprijinul unui polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, care a activat anterior ca specialist de suport operativ al Poliției Române la Roma. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0