Prins în trafic fără permis, pozitiv la testul antidrog și alcooltest. Polițiștii i-au confiscat din mașină sisteme de avertizare luminoasă și sonoră

HomeNeamt

Prins în trafic fără permis, pozitiv la testul antidrog și alcooltest. Polițiștii i-au confiscat din mașină sisteme de avertizare luminoasă și sonoră

Miercuri, 31 ianuarie, în jurul orei 16:13, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au procedat la oprirea, pe bulevardul Traian din Piatra Neamț, a unui autoturism ce avea montat la vedere, în habitaclul autoturismului sisteme de avertizare speciala luminoasă (stroboscop de culoare roșu-albastru), precum și sistem de avertizare sonoră (sirena cu telecomandă și sistem de amplificare a vocii), informează IPJ Neamț.

„Conducătorul auto, în vârstă de 35 de ani, din Piatra Neamț, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț. Persoana a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, precum și a alcoolului.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul în cauză avea permisul reținut ca urmare a săvârșirii, la data de 17 martie 2023, a infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională, fiind dispusă confiscarea sistemelor montate pe autoturism. În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0