Primul transport cu ajutoare a fost trimis de Primăria Roman către orașul ucrainean Kamianets-Podilskyi

HomeSocial

Primul transport cu ajutoare a fost trimis de Primăria Roman către orașul ucrainean Kamianets-Podilskyi

Marți, 19 aprilie, Primăria Municipiului Roman a anunțat că a fost trimis primul tir cu ajutoare pentru orașul Kamianets-Podilskyi din Ucraina, oraș înfrățit cu municipiul Roman.

„Campania noastră de strângere de ajutoare – «Romașcanii uniți pentru Ucraina», a făcut ca o mână de ajutor să fie întinsă acum, în Săptămâna Mare. Marți, 19 aprilie, un tir a fost încărcat cu alimente care au termen de valabilitate mare, produse de igienă și dezinfectanți și echipamente de protecție. Toate acestea s-au aflat pe o listă de necesități urgente, pe care autoritățile din orașul înfrățit ni le-au comunicat. Alături de dumneavoastră, oameni cu suflet mare, care ați ales să sprijiniți această cauză donând alimente și produse de strictă necesitate la punctele de colectare amenajate în oraș, Primăria Municipiului Roman a susținut achiziționarea de produse în valoare de 100.000 lei. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit sub o formă sau alta la sprijinirea acestei comunități, care, după o viață întreagă a rămas doar cu amintiri. Rămânem uniți în gând și faptă pentru acest popor greu încercat!”, a transmis cu acest prilej primarul Leonard Achiriloaei.

Primul transport cu ajutoare a fost programat a ajunge coordonat la municipalitatea Kamianets-Podilskyi în cursul zilei de marți, prin coridoarele speciale din punctele de frontieră. Reprezentanții Primăriei Roman au precizat că rămân în legătură cu reprezentanții oficialităților ucrainene, pentru a se asigura că transportul a ajuns în bune condiții și pentru a pregăti următoarea livrare.

Consilieri locali romașcani au votat, la finalul lunii martie, un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de 100.000 de lei pentru achiziționarea de ajutoare destinate orașului Kamianets-Podilsky din Ucraina, cu care Romanul este înfrățit, în urma cererii autorităților din Kamianets-Podilsky, care au solicitat în principal hrană, medicamente, produse de igienă și aparatură electrocasnică.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0