Prima paginăSocial

Primarul și doi consilieri locali pleacă în Franța

Primarul și doi consilieri locali pleacă în Franța

Dimensiune text

 

 

Primarul Lucian Micu, consilierul personal Dan Friesenhahn și doi consilieri locali vor pleca în Franța, la Lyon, pentru a participa la Forumul cooperării descentralizate Franța – România, eveniment ce se va desfășura în perioada 2-3 aprilie. La nivel de autorități, s-au purtat discuții și despre o eventuală nouă înfrățire.

Forumul cooperării descentralizate româno-franceze este dedicat schimbului de experiență între autoritățile publice locale și regionale dintre cele două țări, evenimentul fiind organizat cu sprijinul Asociației Franceze a Consiliului Comunelor și Regiunilor Europene (AFCCRE) și găzduit de Consiliul Regional Auvergne-Rhone-Alpes.

„Forumul pentru cooperarea descentralizată franco-română va cuprinde dezbateri în cadrul următoarelor secțiuni: preşedinţia României la CUE – provocările, problemele generate la nivelul colectivităților teritoriale; punerea în practică a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) la nivel local și regional; înfrățiri, schimburi de experiență, parteneriate Franco-Române; cultură, francofonie, patrimoniu, mod de viaţă; forum economic – oportunități de afaceri. În contextul pregătirii acestui forum, s-au purtat discuții despre identificarea unor modalități de îmbunătățire și dinamizare a cooperărilor franco-române, inclusiv a relațiilor de înfrățire dintre colectivitățile locale din cele două țări. Organizatorii forumului au transmis o invitație către Municipiul Roman pentru a participa la acest eveniment important, alături de alți reprezentanți ai Asociaţiei Municipiilor din România, Asociaţiei Oraşelor din România, Asociaţiei Comunelor din România şi Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali, care vor dezbate oportunitatea acestui proiect în ședința de miercuri, 27 februarie.

Citește și:   Circulație restricționată miercuri seară, pentru desfășurarea unui tur ciclist al Romanului

Conform proiectului de hotărâre, costurile cu transportul și cazarea pentru participarea delegației romașcane la forum vor fi suportate de Municipiul Roman. Consilierii locali vor decide cine sunt cei doi aleși care îi vor însoți pe primarul Lucian Micu și consilierul personal pe probleme tehnice.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • a terminat treaba si urmeaza plimbarea pe banii fraierilor ! 3:)