Primarul Romanului le recomandă directorilor să deschidă anul școlar cât mai de dimineață

HomeSocial

Primarul Romanului le recomandă directorilor să deschidă anul școlar cât mai de dimineață

 

 

Miercuri, 5 septembrie, la sediul Primăriei municipiului Roman, a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și reprezentanții unităților de învățământ din oraș. Conform primarului Lucian Micu, acesta nu va participa la cursurile festive de deschidere a anului școlar, recomandându-le directorilor să încerce să deschidă școlile la primele ore ale dimineții.

„Am avut astăzi o ultimă întâlnire de lucru cu directorii unităților de învățământ înainte de începerea noului an școlar, pentru a ne asigura că îl începem cu dreptul. Conducerile școlilor m-au asigurat că nu sunt probleme deosebite, iar noi vom mai analiza situațiile punctuale de la instalațiile termice din câteva unități și vom asigura necesarul de extinctoare. Recomandarea mea a fost ca noul an școlar să înceapă în toate unitățile de învățământ la primele ore ale dimineții, astfel încât părinții să poată să ajungă la serviciu în timp util. Eu voi participa în calitate de părinte la deschiderea anului școlar, la Școala «Vasile Alecsandri», unde învață fiica cea mică”, a declarat primarul Lucian Micu.

Prima zi de școală nu este liberă pentru părinți, deoarece o inițiativă în acest a fost respinsă definitiv de Camera Deputaților, cu 237 de voturi în martie 2016. Primarul Lucian Micu a precizat că, la fel ca în anul trecut, fiecare școală își va stabili ora de deschidere a anului școlar, mai ales că, de obicei, se obișnuiește ca oficiali ai unor instituții sau partide să-și dorească să participe la cât mai multe evenimente și să le vorbească elevilor, cadrelor didactice și părinților. La fel ca anul trecut, la deschiderea anului școlar vor participa reprezentanții Primăriei care sunt membri în consiliile de administrație ale școlilor, ei fiind și cei care au ajutat la distribuirea rechizitelor oferite gratuit către copiii cu rezultate bune la învățătură, dar cu posibilități mai reduse de a-și procura toate cele necesare începutului de an școlar.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Mihaela 6 ani ago

    Mari prosti in parlament …iti dai seama ca ei au trecut prin scoala ca oile la ce bun sa dea zi libera parintilor la inceput de an scolar#

  • Moshu 6 ani ago

    Liber numai la cei care au copii in prima clasa (clasa ,,0″ !) ! Mihaelo, nu toti copii au bunici sa-i duca (la si de la scoala) in prima lor zi de ,,scolar” !!