Primarul Lucian Micu o dă în judecată pe fostul ministru Ecaterina Andronescu

HomePolitica

Primarul Lucian Micu o dă în judecată pe fostul ministru Ecaterina Andronescu

 

 

Primarul Lucian Micu s-a decis să o acționeze în judecată pe Ecaterina Andronescu, senator și vicepreședinte al PSD, fost ministru al Educației, după ce aceasta a declarat la un post de televiziune național că există primari care i-au plătit pe cei care protestau, în Capitală, împotriva modificărilor la legile justiției, lăsând de înțeles că un astfel de gest ar fi fost făcut chiar de primarul Romanului.

În conferința de presă săptămânală, luni, 22 ianuarie, edilul Romanului și-a reluat punctul de vedere exprimat duminică pe pagina sa de socializare, considerând că gestul Ecaterinei Andronescu  afectează imaginea municipiului Roman. „Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, care în momentul de față este senator în funcție și vicepreședinte al PSD, și-a permis să spună pe două posturi de televiziune – pe Digi 24 și Antena 3 – cum că are informații că primarii unor localități ar plăti cheltuieli legate de deplasare, transport, cazare, masă, eu știu ce alte cheltuieli, și de fiecare dată a menționat numele municipiului Roman. Având în vedere că aceste declarații sunt mincinoase, o voi acționa în instanță pe doamna ministru. M-am și consultat cu colegii mei juriști din primărie și am luat decizia ca, în cursul zilei de astăzi, mâine cel mai târziu, să redactăm cererea de chemare în judecată pe care o vom înainta către judecătorie.

Pentru că, din punctul meu de vedere, este inadmisibil ca o persoană cu state vechi în politică să își permită să facă astfel de afirmații fără absolut niciun suport în spatele lor. Este clar că e rea intenție, din punctul meu de vedere, și vreau să clarific faptul că eu nu am purtat nici măcar o discuție cu romașcanii care au dorit să meargă să protesteze la București. Până la urmă, dreptul de a protesta este un drept fundamental, garantat de Constituție. Dacă doamna ministru până mâine dimineață nu își cere public scuze vizavi de aceste afirmații, mâine voi trimite cererea de chemare în judecată către judecătorie”, a precizat primarul Lucian Micu.

Întrebat de jurnaliști cum va demonstra că nu a dat niciun ban eventualilor protestatari din Roman care au participat la mitingul de la București, primarul a precizat: „Eu nu am nimic de probat, pentru că eu o chem în judecată și ea trebuie să probeze niște acuzații. Eu nu am adus nicio acuzație nimănui, deci nu văd ce trebuie să probez eu. Atâta timp cât doamna a făcut o afirmație, ea trebuie să probeze acele afirmații. Și, cu ocazia asta, poate vom vedea și noi acel SMS de la cine a parvenit”.

Edilul nu a precizat și dacă va cere daune morale pentru prejudiciul de imagine pe care susține că l-a suferit.

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • ulise 5 ani ago

    Mai mult ca sigur ca acest sms a fost expediat de o angajata de sex feminin. Am eu asa un feeling !