Prima paginăActualitate

Primarul Lucian Micu, nemulțumit de sumele alocate Romanului prin PNDL 2

Primarul Lucian Micu, nemulțumit de sumele alocate Romanului prin PNDL 2

Dimensiune text

 

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a anunțat, săptămâna trecută, alocările de bani de care vor beneficia județele pentru perioada 2017 – 2020, în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2). Conform listei publicate miercuri de minister, județul Neamț urmează a beneficia de alocații de la bugetul de stat în perioada 2017-2020 de 806,3 milioane de lei (circa 180 de milioane de euro).

Către municipiului Roman urmează a ajunge suma de circa 2,78 milioane de lei, pentru amenajare de canalizare menajeră pe străzile Nicolae Bălcescu și I. L. Caragiale și de canalizare pluvială pe străzile Nicolae Bălcescu, Avram Iancu, Fundătura Crișan și I.L. Caragiale.

În cadrul conferinței de presă de luni, 24 iulie, primarul Lucian Micu s-a arătat nemulțumit de sumele alocate Romanului prin PNDL 2, Primăria Municipiului Roman solicitând Ministerului Dezvoltării o sumă de peste zece ori mai mare pentru proiectele comunității.

„Noi, la nivelul municipiului Roman am avut depuse patru proiecte de finanțare prin PNDL 2, care însumau circa 350 de miliarde de lei vechi (n.r. – 35 de milioane de lei). Din păcate, nu am reușit să obținem decât acea finanțare de aproape 30 de miliarde de lei vechi (n.r. – 3 milioane de lei), însemnând rețeaua de ape pluviale și ape uzate din cartierul Petru Rareș. Mai aveam depus un proiect pentru cele patru străzi din cartierul Nicolae Bălcescu – Mărului, Ocniței, Pescarilor și Tinosului, plus acea bretea dintre străzile Lupeni și Ocniței – și reabilitarea a două licee din municipiul Roman, Liceul Tehnologic «Vasile Sav» și Liceul Teologic «Episcop Melchisedec». Din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării, s-au prioritizat acele unități de învățământ care nu aveau autorizație sanitară de funcționare, și niciuna dintre cele două instituții pe care le aveam noi nu se aflau în această situație. Mie, sincer, cel mai rău îmi pare după străzile din cartierul Nicolae Bălcescu, acolo unde speram în această finanțare. Nu au fost considerate o prioritate, s-au alocat, am văzut, foarte multe sume de bani pentru drumuri județene. Probabil, or fi și acelea importante. Noi ne vom descurca din bugetul propriu, vom scoate la licitație acest proiect, pe un program multianual”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Lista obiectivelor din județ care urmează a primi finanțare prin PNDL 2 poate fi accesată la acest link.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0