Prima paginăActualitate

Primarul Leoreanu luptă cu birocraţia

Dimensiune text

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) nu este de acord cu propunerea reprezentanţilor Guvernului de a specifica în detaliu pe ce cheltuie banii.

Membru în Comitetul Director al AMR, Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, a precizat că ordinele ministrului delegat pentru buget nu fac altceva decât să îngreuneze activitatea funcţionarilor din Primărie. „Fiecare subcont se transformă în cont. Dacă, până acum, raportam cheltuielile pentru rechizite într-un cont separat, acum trebuie raportat câte radiere, câte pixuri sau câte creioane s-au cumpărat. În alte ţări se lucrează în sistem informatizat, toate plăţile se fac online, iar noi ne afundăm tot mai tare în hârtii. Dacă nu ne scapă de birocraţie, măcar să nu îngreuneze situaţia”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

La sfârşitul anului 2013, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi secretarul său de stat, Gheorghe Gherghina, au semnat şase ordine care au simplificat munca funcţionarilor din Trezorerie, dar au multiplicat birocraţia la nivelul administraţiilor locale. Actele normative au intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie, astfel că plăţile nu se mai fac unitar, ci pentru fiecare reţinere în parte (CAS, pensii, şomaj etc.) Scopul acestor schimbări îl reprezintă monitorizarea mai eficientă a plăţilor.

COMENTARII

WORDPRESS: 0