Primarul Leonard Achiriloaei și membri ai AMR au efectuat o vizită de studiu în Norvegia

HomeSocial

Primarul Leonard Achiriloaei și membri ai AMR au efectuat o vizită de studiu în Norvegia

În această săptămână, primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, a participat, în Oslo – Norvegia, la vizita bilaterală de studiu dedicată primarilor, reprezentanți ai Asociației Municipiilor din România (AMR), în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă”.

La deplasarea în Norvegia au mai participat președintele executiv AMR și primarul municipiului Buzău – Constantin Toma, primarul municipiului Craiova – Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Petroșani – Florin Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Zalău – Ionel Ciunt, primarul Sectorului 6 al municipiului București – Ciprian Ciucu și viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea – Andrei Florin Gheorghiu. Primarii din România au luat parte la o serie de întâlniri cu forul decizional și reprezentanții Asociației Autorităților Locale și Regionale din Norvegia, la sediul KS din Oslo și vizite la Primăria Municipiului Asker.

„Această vizită de lucru a presupus, în primul rând, un adevărat schimb de experiență care a generat idei și soluții pentru dezvoltarea localităților și îmbunătățirea calității serviciilor pe care administrațiile publice locale din România le oferă cetățenilor. Accentul a fost pus pe diferite concepte, de la digitalizare, transparență, etică, până la conflicte de interese și incompatibilități. Am acordat o atenție deosebită tuturor informațiilor diseminate, analizând și posibilitatea unor viitoare relații cu instituțiile și firmele norvegiene, concentrându-ne pe investiții în municipiului Roman”, a precizat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

De asemenea, acesta a avut ocazia de a fi prezent la Ambasada României în Oslo și de a discuta cu ambasadorul Cristian Bădescu, în vederea identificării mijloacelor de întărire a relațiilor bilaterale și cooperării dintre cele doua țări.

„Consider că orice administrație publică are responsabilitatea de a se implica în dezvoltarea comunității, iar astfel de evenimente reprezintă momente cheie, oportunități de a cunoaște și a te face cunoscut, de relaționare cu specialiștii și identificare a soluțiilor de dezvoltare sustenabilă”, a mai declarat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0