Prima paginăActualitateRoman

Primarul face lobby în Parlament pentru romaşcani

Dimensiune text

Edilul oraşului a înaintat parlamentarilor o propunere de întocmire a unei legi care să anuleze penalităţile din datoriile către asociaţiile de proprietari ale cetăţenilor cu venituri reduse.

În cadrul audienţelor, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a primit mai multe solicitări din partea unor cetăţeni din municipiul Roman pentru a face un demers către parlamentari pentru a încerca o reaplicare a Legii 175/2010, pentru modificarea Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Această lege prevedea ca proprietariI care îşi achită integral cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii să fie scutiţi de la plata penalităţilor generate de suma restantă cu titlu de bază.

„Am încercat rapid să fac lobby către parlamentari, am transmis şi am deja o listă de 23 de parlamentari, printre care Alexandru Nazare, Gheorghe Tinel, Gheorghe Ialomiţeanu, Claudia Boghicevici, Gheorghe Udrişte, Mircea Toader, Andreea Paul, Elena Udrea, Alina Popoviciu, Lucian Bode, Gheorghe Florin şi Cezar Preda, cărora le-am propus acest lucru. În doar o săptămână, am şi primit un proiect de lege, care a fost iniţiată de către aceşti parlamentari PDL, şi a fost înaintat Parlamentului pentru aprobare”, a declarat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Acest proiect constituie o lege pentru completarea articolului 49, care are trei alineate, din Legea 230/2007, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. S-au introdus patru noi alineate (4,5,6,7): alineatul 4 – proprietarii care îşi achită integral cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari în termen de şase luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi vor fi scutiţi de la plata penalităţilor generate de suma restantă cu titlu de bază; articolul 5 – prevederile alineatului 4 se aplică şi chiriaşilor care deţin spaţiu locativ, în baza unui contract de închiriere cu autorităţile administraţiei publice locale, centrale sau cu orice instituţie a statului; articolul 6 – prevederile alineatelor 4 şi 5 se aplică familiilor ale căror venituri nete minime lunare nu depăşesc 1.000 de lei pe membru de familie; articolul 7 – sumele cu titlul de penalităţi datorate către asociaţiile de priopritari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate şi din obligaţiile contractuale existente între asociaţia de proprietari şi societatea furnizatoare de servicii.

Aceasta va fi o măsură compensatorie pentru cei care au venituri reduse. Acest proiect de lege a fost susţinut şi de către Asociaţia Municipiilor din România. În momentul de faţă, proiectul este supus dezbaterii şi aprobării în Parlament.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • Cetatean 8 ani

  Oare Acva Serv si Rossal inlatura in aceleai conditii penalitatile la neplata facturii in termen si pentru ceilalti cetateni care nu locuiesc la bloc si nu fac parte dintr-o Asociatie?Altfel zis,de ce sa fie scutite numai asociatiile de penalitati si nu toti cetatenii abonati la aceste servicii?

 • Ramascan 8 ani

  Oara cati din cei 23 parlamentari si mai ales DL. PRIMAR locuiesc la bloc sa stie care sunt de fapt probleme cu penalitatile??? Ei sunt cei care hotarasc si hotarasc partinitor. De proprietarii care sunt la zi cu datoriile la asociatia de proprietari si care ii duc in spate (financiar vorbind) si pe cei rau platnici (care pot fi sau nu cazuri sociale….) NU II CREDE NIMENI ?? ca trebuie sa rupa de la gura copiilor sa fie la zi cu datoriile si LEPRELE sociale…. nu achita cu anii si CULMEA mai sunt si iertati si TINUTI IN BRATE…..

  RUSINE !!!

  • User 8 ani

   Nu este vina parlamentarilor sau a primarului ca sunt lepre de oameni in anumite blocuri. Este vina celor care platesc si a presedintelui de asociatie, ca nu ia nici o masura. Cei ce platesc ar trebui sa fie mai rai de gura cu rauplatnicii, pt. ca sunt multi care nu platesc pentru ca nu vor, nu ca nu ar avea.

   • Ramascan 8 ani

    Catre USER…. Este vina lor(parlamentari+primar)….. precum am zis… ca o astfel de initiativa nu ar avea ce cauta intr-o tara NORMALA…decat daca cauti votul prostimii (pardon a celor asistati social) in detrimentul celor corecti si buni platnici. Si daca se va da o astfel de lege….. DECLAR SOLEMN CA AM SA DEVIN SI EU RAU-PLATNIC…!!! ca e mai rentabil…. decat sa tin copii flamanzi….. Tineti-o tot asa……. domnilor…..

 • iuli 8 ani

  sub 1000 de lei net pe membru de familie??????……pai daca toti care au venituri sub 1000 de lei nu si ar plati facturile cred ca 75% din romascani ar avea restante si penalitati care acum ar trebui sterse……dar cei care au venituri sub 1000 lei si sunt la zi cu datoriile primesc ceva????

 • lorelai 8 ani

  Da, e o mare prostie aceata „initiativa”; mereu sunt incurajati cei care nu respecta legea, suntem asi in a da „ajutoare sociale”. Nu cu reguli din astea se structureaza o societate sanatoasa.
  Si, ma rog, ce sa mai spunem de numele enumerate, la care s-a apelat, unul si unul …
  Ca sa nu mai spun ca demersul e sigur pentru capital electoral; cine crede ca o asa initiativa are cea mai mica sansa de reusita ?

  • ofofmaimai 8 ani

   Pe tine te-a fatat doamna m… bogat si pe deasupra si doctor in economie. Esti din vita nobila. Poate vrei tu sa ne zici ce ar trebui facut pentru cei fara venituri, cei care merita un ajutor social.
   Tu ai citit cartea junglei, nu carti de economie. Selectie naturala frate… te-a facut Dumnezeu handicapat, sau a dat unul peste tine cu masina si nu mai poti munci, gata tati, mori de foamne da-te-n colo. Sa traiasca cei puternici. Asta e in capul tau. Ne pierdem vremea cu sarantoci si necajiti.
   Ultima fraza iti pune in valoare si doctoratul in stiinte politice, facut la Horia, in coteț.