Primarul Achiriloaei: abia sâmbătă vom putea avea apă în regim normal

HomeSocial

Primarul Achiriloaei: abia sâmbătă vom putea avea apă în regim normal

UPDATE: Vineri, la ora 13.40, compania Apa Serv a făcut precizări despre avaria care a lăsat orașul fără apă: „Avaria care a cauzat întreruperea furnizării apei potabile în perioada 25.11.2021 – 26.11.2021 în municipiul Roman este localizată într-un cămin de vane de pe conducta de aducţiune de DN 600, situat în apropierea căii ferate la intrarea în municipiul Roman. Lucrarea este în curs de execuţie, finalizarea acesteia fiind estimată pentru astăzi 26.11.2021 ora 21.00. Conducta pe care se intervine a fost pusă în funcţiune în anul 1975, având acum durata de exploatare expirată”.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Municipiul Roman a rămas fără apă de joi seară, 25 noiembrie, în jurul orelor 22, în urma unei avarii la magistrala de aducțiune a apei în oraș, apărută în zona de nord a orașului.

Reprezentații companiei Apa Serv au precizat, în anunțul de întrerupere a furnizării apei în oraș, că nu vom avea apă până vineri seară, la orele 21.30. Cu toate acestea, primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, a declarat, în cadrul conferinței de presă de vineri, după ce s-a deplasat dimineață la locul avariei, că romașcanii nu vor avea apă la robinete în regim normal în această seară, ci abia sâmbătă.

„Am fost la locul în care, în momentul de față, avem o avarie care a lăsat municipiul Roman fără apă. Echipa de intervenție a celor de la Apa Serv este prezentă la acel cămin de vane, undeva în spatele firmei Grup Lemn, unde este o avarie la conducta de aducțiune de 600. Se golește acel cămin, iar ulterior vor intra cu sudură metalică la acea conductă de oțel, pentru a se astupa acea gaură. Era vorba de o vană de 110 de golire, care s-a desprins din conducta magistrală. Din ce am înțeles, vineri apă nu va fi în municipiul Roman. Sperăm ca intervenția să se poată finaliza cu succes astăzi, iar de sâmbătă să poată fi reluată alimentarea cu apă – în această noapte să se umple instalația, iar de mâine să putem avea apă în regim normal. Din păcate, știm însă că, în momentul în care se reumple instalația și se readuce la presiune, e posibil să apară și alte avarii în Roman, știm ce s-a întâmplat și la ultimele opriri”, a declarat primarul Achiriloaei.

Acesta a mai precizat că, vineri dimineață, era analizată o variantă de alimentare alternativă cu apă, la presiune redusă, pentru zonele joase ale orașului: „Am discutat de dimineață atât cu cei de la Direcția Tehnică de la noi, dar și cu consilierul tehnic de la Apa Serv, încercăm să găsim o soluție de avarie, adică să lăsăm un traseu de alimentare care ar duce la rezervorul de la Arhiepiscopie, să îl delimităm de celălalt traseu care alimentează rezervoarele de la Gară, și să putem furniza apă atât din puțurile de captare, cât și de la ApaVital Iași, pentru livrare a apei la presiune redusă măcar pentru zoanele joase ale orașului. În acest moment se analizează această variantă, să vedem dacă este posibil”.

Primarul a mai declarat că, vineri de dimineață, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Roman a dus rezervoare de apă în mai multe puncte din oraș pentru cetățeni, în zonele străzilor: Smirodava – bloc 8, Ion Creangă, la Biblioteca Municipală, Sucedava, Ion Ionescu de la Brad, „2 măgari”, Piața „Roman-Vodă, Profesor Dumitru Mărtinaș – Energiei și Biserica „Sfântul Ștefan cel Mare”.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Dle primar Achiriloie, dvstra nu aveti nicio vina. Leoreanu, atunci cand au fost taiate salarii pensii, ajutoare la bugetarii din toata tara si banii au fost dirijat cu scop electoral, a avut ocazia sa faca si centura ocolitoare si o retea de apa corespunzatoare. Bani cu nemiluita au fost dar urmează ca organele abilitate să descopere fisura prin care s-au scurs.

  • Dacă acolo lucrează un sudor, din romania educata, ce a facut atat teoria cat si practica online, veti vedea ca lucrarea nu se finalizeaza sambata. In plus nu va tine prea mult.