Prima paginăActualitateRural

Primarii vor primi 22,3 milioane de lei

Dimensiune text

Comunele din judeţul Neamţ vor primi 22,3 de milioane de lei pentru continuarea unor investiții sau lansarea unora noi. Primarii  au semnat, vineri, la Consiliul Judeţean, protocolul aferent primirii sumelor repartizate de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Primarii din judeţul Neamţ au aflat, vineri, câţi bani primesc anul acesta de la Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Aceştia au fost invitaţi, vineri, la Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ, de către preşedintele Culiţă Tărâţă, pentru a semna protocolul aferent primirii sumelor repartizate de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Fiecare sumă oferită are o destinaţie precisă – investiţii la reţeaua de apă sau de canal, asfalt -, iar banii nu pot fi utilizaţi în alt scop.

În total, localităţile din judeţul Neamţ au primit 22,3 de milioane de lei. „Banii s-au împărţit pe criterii absolut legale. Este o sumă importantă, care va însemna continuarea şi finalizarea unor lucrări prioritare pentru locuitorii judeţului. Primarii trebuie să monitorizeze modul în care se vor cheltui banii şi să nu realizeze lucrări peste buget, pentru că acest lucru este ilegal”, a afirmat Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Repartizarea fondurilor la primării s-a realizat „pe obiective de investiţii în continuare şi obiective de investiţii noi”, folosindu-se „cel puţin unul dintre următorii indicatori: data semnării contractului de furnizare/prestare servicii/execuţii de lucrări, după caz, stadiul fizic, populaţia deservită şi procentul de cofinanţare de la bugetul local”, se arată într-un ordin al ministrului Dezvoltării Regionale.

Pentru a avea acces la aceste fonduri, primarii din judeţ au trimis către Consiliul Judeţean documente justificative, încă din luna ianuarie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0