HomePolitica

Primarii PDL sunt în aşteptare

Aceştia nu vor să se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, dar sunt cu ochii pe scena politică.

Primarii democrat-liberali din zona rurală a Romanului sunt rezervaţi în ceea ce priveşte viitorul lor politic. Înscrierea democrat-liberalului Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, în Fundaţia Mişcarea Populară, nu a fost de natură să creeze valuri printre primarii Partidului Democrat Liberal (PDL) de la sate. „Înscrierea într-o fundaţie nu compromite existenţa nimănui, poate să ducă la luptă în interior pentru a obţine rezultate bune în exterior”, spunea primarul Leoreanu la înscrierea în Fundaţia Mişcarea Populară.

Primarul comunei Moldoveni, Marcel Ioan Bîrjoveanu, se află la al doilea mandat şi a candidat de fiecare dată pe listele PDL. „Primarul Leoreanu îmi este bun prieten, am multe de învăţat de la el. Am încredere în gestul pe care l-a făcut prin înscrierea în Fundaţia Mişcarea Populară, dar eu nu am luat o decizie în sensul acesta. Pentru moment, nicio altă formaţiune politică, oricare ar fi aceasta, nu se comportă mai bine decât o face partidul al cărui membru sunt. Aştept şi alte mişcări politice ceva mai consistente şi, pe urmă, mă voi gândi serios ce voi face”, a spus Marcel Ioan Bîrjoveanu, primarul comunei Moldoveni.

Nici primarul comunei Stăniţa nu se gândeşte să părăsească barca PDL. El a migrat, în câţiva ani, de la PD la PSD şi PNL, dar nicio formaţiune politică pe care a slujit-o nu i-a adus, spune primarul, bunăstarea comunităţii pe care o gestionează. „Politica este la fel în orice partid m-aş înscrie. Am trecut de la un partid la altul cu gândul să aduc o schimbare în viaţa oamenilor, dar nu mai am speranţe că vreun om politic se va gândi la cei care l-au votat”, a spus Laurenţiu Bebi Todireanu, primarul comunei Stăniţa.

Fundaţia Mişcarea Populară a lansat Partidul Mişcarea Populară, creat la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, după ce susţinătorii lui au părăsit PDL.

Comentarii

WORDPRESS: 0