Prima paginăActualitateNeamt

Primarii ar putea avea o zi a lor

Dimensiune text

Deputatul de Neamţ Marian Enache, care face parte din grupul parlamentar al PSD, a înaintat o propunere legislativă prin care data de 18 februarie să fie declarată Ziua Primarilor.

 

Deputatul Marian Enache, din Colegiul 8 din Neamţ, doreşte să fie instituită o zi a primarilor, pentru a marca rolul şi importanţa acestora în funcţionarea  unei localităţi.

„Primarul este reprezentantul statului în unitatea administrativ-teritorială în care este ales de către membrii comunităţii, cu rol de conducere a serviciilor publice locale. Aceste caracteristici au conferit primarului o deosebită importanţă în sistemul administraţiei publice locale şi al organizării şi funcţionării comunităţilor locale”, precizează deputatul în expunerea de motive.

Deputatul  Marian Enache a ales această zi dat fiind faptul că în 18 februarie 1926 au avut loc primele alegeri locale din România modernă, organizate în baza prevederilor Constituţiei adoptată după Marea Unire din 1918.

Pentru sărbătorirea Zilei Primarului, autorităţile administraţiei publice locale pot marca evenimentul prin manifestări şi acţiuni publice dedicate acestei zile. În acest sens, Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune vor include în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.

Propunerea deputatului nemţean Marian Enache  a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, precum şi din partea Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, iar în prezent se află în lucru la comisiile permanente ale Senatului.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Si eu sant de acord cu ziua primarului, ca nu poate sa serbeze numai onomastica, ziua numelui, si ziua primariei ,a hramului bisericii cel putin in patru sate,si mai propun ca fie sarbatorita ziua , viceprimarilor, a secretarilor,a consilierilor, dar si a omului care inchoide si deschide primaria. Am uitat ce-i mai important, soferii de la primarie, contabila sefa,dar cei care se ocupa de impozite si taxe numerita sa aiba ziua lor? Nu var fi rusine ticalosilor! santeti mizeria si hotii nascuti de peste noapte……

  • Daca trebuie si aprobare …voi santeti ticalosi mai mari…