Primăria dorește să amenajeze 4,3 kilometri de piste pentru biciclete, prin PNRR

HomeSocial

Primăria dorește să amenajeze 4,3 kilometri de piste pentru biciclete, prin PNRR

Primăria Roman intenționeze să amenajeze piste pentru biciclete pe mai multe străzi din municipiul Roman. Pistele pentru biciclete ar urma să fie amenajate în lungime de 4,3 kilometri, pe un inel format din străzile: Mihai Viteazul, bulevardul Roman Mușat, strada Aviatorilor, strada Roman-Vodă, bulevardul Republicii, strada Primăverii și strada Mihai Viteazul.

Fondurile ar urma să fie accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul Local, în sumă de 5.037.891,18 de lei (cu TVA). Un proiect de hotărâre în acest sens, privind aprobarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete în Municipiul Roman”, a fost votat de consilierii locali romașcani în ședința extraordinară de îndată de marți, 17 mai, proiect care poate fi consultat la acest link: https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2022/05/002-aprobare-proiect-Piste-de-biciclete.pdf.

„După cum știți, în momentul de față este în depunere PNRR Componenta C10 – Fondul Local, unde administrația publică din municipiul Roman pregătește proiecte. Iată, unul dintre acestea este cel privind transportul verde, un inel de piste pentru biciclete care se poate încadra și este eligibil pe acest ghid apărut de curând. Aceasta este o primă etapă, o zonă pe care noi am identificat-o eligibilă. Sigur, vor mai fi și alte componente, pe care le vom dezvolta pe parcurs și pe alte axe de finanțare”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, în cadrul ședinței de Consiliu Local de marți.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0