Primăria amenajează în Pietonal birouri pentru cărți de identitate și pașapoarte, dar și pentru plata taxelor locale

HomeSocial

Primăria amenajează în Pietonal birouri pentru cărți de identitate și pașapoarte, dar și pentru plata taxelor locale

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Roman de miercuri, 31 martie, se află un proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui contract de vânzare-cumpărare, pentru achiziția de către Primărie a sediului CEC Bank din pietonalul Ștefan cel Mare.

Municipalitatea a câștigat licitația organizată luna trecută de bancă, pentru vânzarea sediului din blocul 6 din Pietonal, cu o suprafață construită de 425 și suprafață utilă de 358 de metri pătrați, în sumă de 195.000 de euro.

Primăria intenționează a deschide aici servicii publice pentru cetățenii orașului – birouri pentru eliberarea cărților de identitate, eliberarea pașapoartelor, dar și pentru plata taxelor și impozitelor locale.

„Astfel, considerăm noi că putem deschide o nouă etapă de dezvoltare în Pietonal, pentru că zona, deși este într-un proces de modernizare, a cam decăzut din punct de vedere economic în ultima perioadă. De unde altădată era o zonă atractivă, efervescentă, în care se desfășurau activități comerciale cu profit, iată că am ajuns într-o perioadă în care acest lucru nu mai este valabil. Credem noi că, prin achiziția acestui spațiu, care crește patrimoniul municipiului Roman, unde vom deschide servicii publice de interes local, într-o zonă centrală, zona va deveni atractivă. Astfel, toți cei care desfășoară activități în această zonă comercială centrală vor putea beneficia de un aflux de cetățeni, astfel încât activitățile lor să devină profitabile și zona să devină atractivă”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

După cumpărarea de către Primărie, spațiul CEC Bank urmează a rămâne la dispoziția băncii pentru încă un an, până la mutarea acesteia, timp în care municipalitatea urmează a încasa o chirie de peste 1.000 de euro pe lună și în care va putea pregăti amenajarea birourilor pentru eliberarea cărților de identitate, de eliberarea pașapoartelor și pentru plata taxelor și impozitelor locale.

De asemenea, adresabilitatea pentru servicii publice în zonă va crește, Primăria urmând a pune la dispoziția IPJ Neamț un spațiu, în blocul 11 din Pietonal, pentru mutarea din sediul Poliției Roman în Pietonalul Ștefan cel Mare a punctului de lucru de la Roman al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Neamț, care funcționează pe linie de înmatriculări auto.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0