Primăria a obținut 42 de milioane de lei pentru reabilitarea Liceului „Vasile Sav” și a locuințelor din strada Fabricii

HomeSocial

Primăria a obținut 42 de milioane de lei pentru reabilitarea Liceului „Vasile Sav” și a locuințelor din strada Fabricii

Reprezentanții Primăriei municipiului Roman au anunțat miercuri, 1 septembrie, semnarea contractelor de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, respectiv pentru reabilitarea și modernizarea cartierului defavorizat din strada Fabricii.

Astfel, Liceul Tehnologic „Vasile Sav” va intra într-un program de reabilitare și modernizare completă a corpului B, a corpului C – acolo unde sunt prevăzute atelierele de pregătire profesională, dar și a sălii de sport. În cele trei corpuri de clădire ale instituției va fi înlocuită tâmplăria exterioară şi interioară, vor fi înlocuite instalaţiile sanitare, termice, electrice și de siguranță la incendii și vor fi refăcute grupurile sanitare cu spaţiile aferente. De asemenea, unitatea va beneficia de echipament tehnic pentru uz didactic și mobilier adecvat profilului de activitate, toate aceste investiții fiind parte a unui proiect de aproximativ 22 de milioane lei.

În ceea ce privește strada Fabricii, aici vor fi refăcute cele patru clădiri care cuprind locuințe sociale, vor fi reabilitate străzile pe o lungime de 775 de metri şi construite căi de acces, pe o lungime de 281 de metri. Proiectul prevede inclusiv amenajarea trotuarelor și realizarea unui sistem de captare a apelor pluviale. Toate aceste lucrări de intervenție au valoarea de peste 20 de milioane de lei.

„Așa cum am promis, voi căuta să identific mijloacele necesare dezvoltării infrastructurii de educație și formare și voi fi aplecat spre toate nevoile care ne influențează din punct de vedere economic, social și de mediu”, a declarat cu acest prilej primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0