HomeActualitateRural

Primar judecat pentru corupţie

Constantin Foltea este acuzat că a încălcat legea pentru ca firma soţiei lui să poată intra în posesia unei suprafeţe de teren. Unul dintre reclamanţi vrea despăgubiri de 200.000 de lei. Fostul primar de la Dulceşti a fost condamnat, în alt dosar, pentru înşelăciune.

Fostul primar al comunei Dulceşti este judecat pentru fapte de corupţie. Constantin Foltea a fost trimis în judecată ca urmare a unor fapte pe care le-a săvârşit în perioada august 2006 – noiembrie 2007. Acesta, în calitate de primar al comunei Dulceşti, a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte prin care a cauzat vătămări ale intereselor părţilor vătămate, obţinând un avantaj patrimonial pentru soţia sa, Valentina Foltea. Judecătorii de la Judecătoria Roman vor trebui să stabilească dacă primarul se face vinovat pentru abuz în serviciu. Conform anchetatorilor, la bază stă o moştenire, care constă în două suprafeţe de teren: una de 600 de metri pătraţi şi o alta de 1.200 de metri pătraţi, în locaţii diferite. După ce persoana care deţinea acele suprafeţe de teren a decedat, moştenirea trebuie împărţită la trei moştenitori. Unul dintre aceştia s-a adresat Primăriei Dulceşti, cerând eliberearea de titlu de proprietate pentru suprafaţa de 600 de metri pătraţi. Totodată, acel moştenitor a solicitat Primăriei Dulceşti un schimb de terenuri. Prin urmare, moştenitorul a intrat în posesia a 600 de metri pătraţi într-o locaţie nouă, iar parcela care făcea obiectul moştenirii şi care se află în zona fostului CAP Dulceşti a intrat în patrimoniul comunei Dulceşti. Cel care a aprobat acest schimb de terenuri este Constantin Foltea, în calitate de primar şi şef al Comisiei locale de fond funciar.

Ulterior, prin hotărâre de Consiliu Local, cei 600  de metri pătraţi de lângă fostul CAP au fost vânduţi către SC Foltea SRL, societate comercială care era administrată de soţia primarului, Valentina Foltea. De menţionat faptul că expunerea de motive a proiectului de hotărâre a fost semnată de primarul Foltea, care argumenta de ce legislativul local de la Dulceşti trebuie să aprobe tranzacţia către firma soţiei lui.

După ce tranzacţia a avut loc, ceilalţi doi moştenitori au venit la Primăria Dulceşti pentru a intra în posesia moştenirii. Aceştia au aflat că o parte din moştenire a fost înstrăinată, au cerut documentele de la primărie şi, apoi, s-au adresat autorităţilor competente pentru a li se face dreptate. Unul dintre reclamanţi s-a constituit şi parte civilă în proces şi cere despăgubiri de 200.000 de lei. Procesul se află pe rolul Judecătoriei Roman şi va continua după ce magistraţii se vor întoarce din vacanţa judecătorească.

Contactat telefonic, fostul primar a spus că „a fost vorba despre o neînţelegere, dar lucrurile s-au lămurit”.

Fostul primar al comunei Dulceşti a mai fost implicat într-un proces. Constantin Foltea a fost condamnat, în luna februarie, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune. Împreună cu el au mai fost condamnaţi, pentru aceeaşi infracţiune, fostul viceprimar al comunei, Vasile Roman, la un an de închisoare cu suspendare, şi Mihai Ghimici, la şase luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea dată de magistraţii de la Judecătoria Roman a fost atacată cu apel de cei trei, la Curtea de Apel Bacău.

Articol nou

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • carcotas 8 ani ago

    Pai daca nu are pile ca primarul de la s……,,,,––-//// .

  • vasile 8 ani ago

    Si ce pile are inca , dar despre cine este vorba? oare este una si aceeasi persoana ? cu pile la CJ?

  • bast 8 ani ago

    Da ca nepoata lui nici nu a fost in stare sa treaca examenul de capacitate si acum lucreaza la scoala ca doar suntem pe mosia