Prima paginăActualitateRural

Primar cu trei locuri de muncă

Dimensiune text

Inspectorii ANI au descoperit că primarul comunei Oniceni mai avea alte două contracte de muncă în timp ce trebuia să se ocupe de binele comunei. Ioan Duminică era administrator la o cooperativă agricolă şi angajat la o casă de ajutor reciproc din comună.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul primarului de Oniceni, Ioan Duminică. Conform inspectorilor ANI, primarul Ioan Duminică a avut, concomitent, trei locuri de muncă: timp de un an a fost membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Școlii din Oniceni, iar din iulie 2008 este administratorul unei societăţi comerciale. „Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 1 iulie 2008, întrucât, simultan cu funcţia de primar, a deţinut/deţine şi următoarele funcţii şi calităţi: administrator – preşedinte al SC Consumcoop Luceafărul Societate Cooperativă SRL (începând cu data de 1 iulie 2008); membru în Consiliul de Administraţie al Școlii cu clasele I-VIII Oniceni (în perioada 27 septembrie 2012 – 19 aprilie 2013); angajat cu contract individual de muncă în cadrul SC Consumcoop Luceafărul Societate Cooperativă SRL (în perioada 1 iulie 2008 – 1 martie 2010), respectiv SC Casa de Ajutor Reciproc „Venus” SRL (în perioada 1 august 2008 – 30 septembrie 2011)”, se arată în comunicatul de presă al ANI.

Primarul Duminică a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.  Ioan Duminică a încălcat articolul 87, alineatul 1, literele c), d), g), din Legea 161/2003, potrivit căruia: „Funcţia de primar şi viceprimar (…) este incompatibilă cu: calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia; funcţia de (…) administrator, membru al consiliului de administraţie (…) la societăţile comerciale (…) precum şi la instituţiile publice; calitatea de comerciant persoană fizică”.

Citește și:   Reținuți de polițiști pentru tâlhărirea unui minor pe o stradă din Roman

Casa de Ajutor Reciproc (CAR) „Venus” din Oniceni a fost înfiinţată în anul 2007 de familia Duminică. Instituţia de credit funcţionează în centrul comunei, în vecinătatea Primăriei Oniceni, unde familia Duminică deţine şi un restaurant. Fosta soţie a primarului, Aurelia Olteanu, fiul acestuia, Bogdan Ion Duminică, şi încă un localnic fac parte din personalul care deserveşte CAR „Venus”. Localnicii spun că la instituţia de credit apelează pentru împrumuturi şi sătenii din comunele vecine.

Primarul comunei Oniceni nu a putut formula un punct de vedere, întrucât miercuri, la prânz, nu se afla la Primărie. Apelat telefonic de redactorul Ziarului de Roman, prima dată nu a răspuns, după care şi-a închis telefonul.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 18
 • cetatean 7 ani

  Ca membru in consiliul de administratie al scolii Onoceni nu primea nici un salariu- asa sunt procedurile si asa a facut spre binele scolii ,

  • nana 7 ani

   Este adevarat ca nu este remunerat,dar este ordonator principal de credite.

 • sam 7 ani

  cu majoritateaq oamenilor politici…nu le mai ajunge.

 • liviu 7 ani

  scriti numai prostii!!!! Ar trebui sa veniti in comuna sa vedeti cat de multe a realizat!!!!

 • adriana 7 ani

  articol de nota ,,1″ ar trebuie sa vedeti realizarile din comuna apoi sa comentati aiurea

 • vasia 7 ani

  oricum bravo lui, nu a avut oniceni-ul veci primar ca el, a facut ceva pentru comuna si fata de alti primari tot omul ala modest si nepatat il stiu de zeci de ani!

 • adriana 7 ani

  un primar pentru comuna!!! nu ma intereseaza ce a facut, dar este un om pentru oameni, iubeste oamenii si e alaturi de ei in fiecare zi. A accesat fonduri de care comuna, daca nu-l avea pe Domnul Primar Duminica , nici in ziua de azi nu vedeam asfalt sau apa in curte, dupa cum a scris cineva si mai sus nu cred ca Consiliul de administratie al Scolii a fost platit pentru activitatea care o ducea, si apropo de asta cati alti primari sau deputati nu sunt in aceeasi situatie????

 • tobosar 7 ani

  …. acum 4 ani a fost angajat la o firma…. (presupun si presupun bine cu un partial de 2 ore), cealalta firma – CAR este asociatie si/sau fundatie si avea voie sa fie angajat. la scoala nu a luat salariu si nici nu cred ca a beneficiat de ceva de acolo… deci CE A FACUT? ar trebui sa va mai interesati si voi inainte de a scrie o prostie!

 • adu 7 ani

  Mai fratilor postacii lui Duminica feciori,cumnati fini nepoti,faceti zid puternic in jurul primarului sa-l scapati de puscarie.Va minunati si voi de realizarile marete.Curge apa la robinet,canalizarea nu s-a infundat niciodata Toate ulitile satelor sant asfaltate Vacile stau la umbra si le vine apa la uluc.Numai Ceausescu avea atatea realizari dar noi eram prosti si nu vedeam.Pe langa el ar trebui sa raspunda si cei care-l sustin.

 • Vasile 7 ani

  Cele constatate de ANI şi relatate în presă sunt adevărate .
  ,,Realizările,, primarului Duminică Ioan sunt consemnate în Raportul Curţii de conturi Neamţ.

 • adrian leonte 7 ani

  mare smecherie a facut omu, a lucrat la o societate. si ce-i cu asta?

 • constatare 7 ani

  Păi cam așa e la noi : unii au 3 locuri de muncă , alții niciun loc …

 • Bogdan D 7 ani

  Am intrat sa fac „zid” d-le Tutu. Cu exceptia voastra care nici macar nu aveti curaj sa va dati numele real cand aruncati cu noroi, cetatenii comunei sunt multumiti de noi si realizarile noastre. Care sunt acestea? Toti localnicii le stiu, cu exceptia voastra. D-l Duminica – tatal meu, a facut 3 societati functionabile in comuna, a oferit 12 locuri de munca si platim impozite catre stat de peste 12.000 lei/lunar. Voi ce ati facut pentru comuna? In calitate de primar, in 6 ani a obtinut o finantare europeana de peste 1 milion de eur, a obtinut un proiect cu grad de finalizare 90% ca sa „curga apa la robinet” pentru cetateni si urmeaza un proiect pentru canalizare, a obtinut cateva sute de hectare teren arabil care il stapanea comuna Damienesti, a obtinut cateva sute de hectare de padure de la Inspectoratul Silvic Vaslui, a facut un centru de permanenta care deserveste 5 comune din zona si acestea sunt doar cateva realizari. Tu/voi ce ati facut pentru comuna? va spun eu: „jalbe” lunare, ca altceva nu sunteti in stare. Ati facut zeci de sesizari la DNA, ministere, parchete si nimic nu s-a confirmat!!! Ati avut zeci de procese cu noi pe care culmea, pe toate le-am castigat. Referitor la comunicatul ANI: „cei 4 erau 3: luca si matei”. Pana cum 4 ani a lucrat la Consumcoop dar NU in calitate de administrator cum se minte in articol si nici nu e societate agricola, a fost 6 luni in CA al Scolii din localitate unde NU a fosr remunerat. Cealalta „societate” functioneaza in baza legii asociatiilor si fundatiilor unde tatal meu s-a ocupat pana in 2011 de recuperari debite si daca aveti chef sa cititi Legea 161 chiar avea voie dupa cum scria cineva mai sus. Acum intreb eu: Care sunt alea 3 locuri de munca? chiar credeti ca cineva a devenit bogat sau mai bogat de pe urma unui contract partial de 2 ore? va inselati!

 • cetatean 7 ani

  Felicitari fiule Bogdan D, SUNT SIGUR CA AICI ESTE O FOARTE MARE RAUTATE , STAU PE LATURI SI VOR NUMAI SA LE INTRE BANII IN BUZUNAR FARA MUNCA – EI LATRA – LE ESTE CIUDA CA A FACUT CEVA BUN PT. COMUNA SANATATE SI MERGETI CU BINE PE MAI DEPARTE, RAUFACATORII VOR PRIMI RASPLATA.

 • ansilv 7 ani

  Padurea nu mai este a fost vanduta, islazul vacilor de la Pustieta e vandut la cei care au oi,sise chinuie oamenii si trec raul Barlad cu animalele. Dar ma intreb si eu? daca o vaca se ingloada in mil si nupoate fi scoasa cine plateste despagubiri? primarul care a vandut islazul sau cel cei care pasc oile si nu dau voie satreaca oamenii pe drumul de ani si ani de zile? E normal sa faca drum asfaltat la solca ca doar 50_60% din votanti acolo sunt….. si mai sunt multe….

 • brandusa 7 ani

  DOMUNLE PRIMAR VA FELICIT PENTRU TOT DE A-TI FACUT PENTRU COMUNA SI DUMNEZEU SA VA AJUTE .VA FELICIT.