Prima paginăActualitateRural

Primar amendat de Curtea de Conturi

Dimensiune text

Curtea de Conturi l-a amendat pe primarul din Bozieni cu 3.000 de lei pentru lucrări neexecutate pe tronsoanele de drum DC 81, pe o lungime de 2.550 de metri, şi pentru DC 72, cu o lungime de 1.426 de metri. Primarul spune că au fost asfaltaţi 300 de metri în plus faţă de ceea ce era trecut în contract. 

Primarul comunei Bozieni a fost amendat de Curtea de Conturi, din cauza unor lucrări de asfaltare a două drumuri comunale. Curtea de Conturi a descoperit, într-un control realizat în2014 la Bozieni, că au fost efectuate cheltuieli cu bunuri şi servicii fără contraprestaţie. Ar fi vorba de lucrări nerecepţionate în cantitatea facturată şi plătită. „Auditorii externi au calculat cantităţile de lucrări care nu au fost executate, dar au fost asumate prin însuşirea situaţiilor de lucrări emise pentru obiectivul de investiţii «Modernizare drumuri în comuna Bozieni». Valoarea estimativă a erorii este de 96.693,94 lei, reprezentând cantităţi de lucrări neexecutate pe tronsoanele de drum DC 81, pe o lungime de 2.550 de metri, şi pentru DC 72, cu o lungime de 1.426 de metri”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

„Acolo a fost vorba că investiţia s-a dovedit a fi mai mare decât în documente. Mai exact, în contract era prevăzută asfaltarea a 4,5 kilometri de drum comunal, iar la măsurătorile de pe teren au ieşit 4,8 kilometri. Cei 300 de metri în plus mi-au adus o amendă de 3.000 de lei, experţii Curţii de Conturi considerând că am tăinuit lucrările efectuate în plus, pentru că nu le-am recepţionat. Am plătit amenda, apoi am făcut act adiţional la contractul de asfaltare şi am rezolvat problema”, a afirmat Doinel Grumezescu (foto), primarul comunei Bozieni.

O altă neregulă descoperită de Curtea de Conturi se referă la includerea sporului de dispozitiv în salariul de încadrare, la data de 1 ianuarie 2010. Prin această acţiune, bugetul local ar fi fost prejudiciat cu 140.918 lei. Problema este una mai veche, salariaţii Primăriei dând în judecată conducerea instituţiei pentru sporul de dispozitiv. Unul dintre procesele civile a fost câştigat de salariaţi, iar altul se află pe rolul instanţei.

Alte abateri constatate de Curtea de Conturi se referă la taxele şi impozitele locale pe care administraţia locală trebuie să le încaseze de la persoanele fizice şi juridice, dar nu au fost făcute toate demersurile pentru recuperarea creanţelor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0