Prima ediție a Târgului de carte Libris de la Roman și-a deschis porțile în Parcul Municipal

HomeCultural

Prima ediție a Târgului de carte Libris de la Roman și-a deschis porțile în Parcul Municipal

 

 

Joi, 16 august, la orele 12, și-a deschis oficial porțile, în Parcul Municipal, în prezența a numeroși romașcani, oameni de cultură și reprezentanți ai autorităților locale, prima ediție a Târgului de carte Libris de la Roman, eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Roman.

„Este o atmosferă foarte frumoasă, e unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară, de aceea locația cred că este corect aleasă. De ce această perioadă? Pentru că în această perioadă populația municipiului Roman se mărește considerabil, după cum știți cei de afară vin în vacanță, și este o ocazie să le arătăm și lor că se mai scrie în această țară. Așteptăm romașcanii să vină în număr cât mai mare să vadă și, sperăm, în urma acestui fapt, că numărul editurilor care vor participa în anii următori să fie cât mai mare”, a afirmat directorul Departamentului Relații Interne și Târguri din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai Caravan.

„Bine ați venit, dragi cititori. Îi mulțumim domnului Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, pentru inițiativa pe care a avut-o ca, începând de anul acesta, la Roman să avem parte de Târgul de carte Libris. În legătură cu locația aceasta minunată în care ne aflăm, citeam cândva că fiecare copac își spune povestea și după moarte, prin cărțile și rândurile pe care le citim, și sunt sigură că locația în care ne aflăm astăzi are legătură cu ceea ce vă spuneam. Mă gândesc că vacanța îi va aduce pe elevi în zona Târgului de carte Libris și vă invit, romașcani, cât mai mulți, să călcați pragul târgului”, a declarat viceprimarul municipiului Roman, Roxana Iorga.

„Deși este la prima ediție, Târgul de carte de la Roman va fi un succes și, prin urmare, vom mai avea măcar 100 de ediții. Aici, cartea este la ea acasă, iar prin amplasarea aici a Târgului se mai face un act de dreptate, și anume cărțile se întorc la copaci. Deja sunt prezente la Roman personalități de valoare națională și internațională”, a afirmat criticul și scriitorul Lucian Strochi.

Timp de patru zile, până duminică, 19 august, pavilioanele amenajate în zona Rotondei scriitorilor din centrul parcului vor găzdui standurile de carte, precum și a numeroase evenimente culturale – conferințe, prezentări și lansări de carte, salon și cenaclu literare și momente muzicale.

 

 

 

Programul detaliat al manifestărilor:

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0