Președintele Consiliului Județean a verificat stadiul lucrărilor de modernizare de la Spitalul Piatra Neamț

HomeSocial

Președintele Consiliului Județean a verificat stadiul lucrărilor de modernizare de la Spitalul Piatra Neamț

 

Miercuri, 29 ianuarie, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, a efectuat o vizită la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, acolo unde vor funcționa noul computer tomograf, aparatul de radiologie pentru oase lungi și cabinetele medicale ale specialiștilor în imagistică, informează un comunicat al CJ Neamț. Lucrările de modernizare a spațiului în care va fi deschis Laboratorul de imagistică medicală au fost finalizate.

Cu fonduri de la CJ Neamț au fost amenajate șase spații în care va funcționa Laboratorul de imagistică. „Urmăresc îndeaproape toate proiectele care se derulează în Spitalul Județean. Mă interesează să fie lucrări de cea mai bună calitate, realizate la termen. Apreciez cum arată spațiile pregătite pentru computerul tomograf și aparatul de radiologie, care vor deservi Unitatea de Primiri Urgențe. Suntem în faza de obținere a avizelor pentru funcționarea acestor echipamente. Cea mai importantă aprobare este a Comisiei Naționale pentru Controlul Activității Nucleare. Îi asigur pe nemțeni că acord toată atenția domeniului sănătății! Mă preocupă să modernizăm spitalele, să le dotăm, să avem grijă de pacienți și de specialiști!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Odată cu punerea în funcțiune a celor două aparate, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe vor avea aparatura necesară pentru investigații și diagnostic rapid, iar aglomerația de la actualul computer-tomograf va dispărea.

În cursul anului trecut s-au alocat aproape 20 de milioane de lei de la Ministerul Sănătății, pentru investiții în sistemul de sănătate din județ. Banii sunt folosiți pentru dotările cu aparatură medicală în cele cinci spitale importante din Neamț. Astfel, Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț i-au fost alocați 10.406.000 de lei, bani folosiți pentru achiziționarea unor echipamente medicale, precum un nou computer tomograf, aparate de anestezie, paturi pentru ATI, unități pentru laparoscopie și monitoare pentru funcții vitale; Spitalului Municipal de Urgență Roman i-au fost alocați 3.444.000 de lei, o parte din sumă fiind folosită pentru achiziționarea unui computer tomograf; Spitalul Orășenesc Tîrgu Neamț a fost finanțat cu 3.488.000 de lei, Spitalul Orășenesc Bicaz cu 1.813.000 de lei, iar Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani cu 469.000 de lei, banii fiind folosiți pentru achiziționarea de aparatură medicală, mai precizează comunicatul CJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0