Prima paginăPolitica

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene: „Am obținut modificarea legii în favoarea angajaților din Sănătate”

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene: „Am obținut modificarea legii în favoarea angajaților din Sănătate”

Dimensiune text

 

 

Angajații din Sănătate vor beneficia de majorări salariale, ca urmare a implicării președintelui Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, în modificarea legislației românești, referitoare la acordarea sporurilor, astfel că din cuantumul acestora va fi scos procentul care reprezintă norma de hrană, informează un comunicat al CJ Neamț.

Pe data de 7 februarie 2019, în urma unor discuții purtate cu unii dintre salariații Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, care au reclamat faptul că de la începutul acestui an au scăzut salariile din cauza aplicării de la 1 ianuarie 2019 a unor modificări legislative, președintele Consiliului Județean s-a adresat Guvernului României și a reușit schimbarea prevederilor conținute de articolul 25, alineatul 2, din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

În acest sens, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privitoare la instituirea unor măsuri fiscal-bugetare a fost completată cu un nou alineat, conform căruia cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la articolul 25, alineatul 2, din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost de acord cu propunerea președintelui Ionel Arsene, acceptând că, în condiţiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispoziţiile legale, personalul din sistemul sanitar nu putea beneficia de acest drept individual salarial, stabilit prin lege, având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăşi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite.

„În urmă cu 13 zile am trimis prim-ministrului României o solicitare prin care ceream excluderea normei de hrană de la stabilirea limitei pentru sporuri pentru angajații din sistemul sanitar din Neamț. Executivul a aprobat ca indemnizațiile de hrană pentru personalul din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la articolul 25, alineatul 2, din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare. Le-am promis angajaților din sistemul de Sănătate din Neamț că voi face acest demers și m-am ținut de cuvânt. Iată că adresa mea, cu numărul 2.737 din 07.02.2019, a avut ecou. Vreau să mulțumesc premierului și Guvernului pentru sprijin și să îi asigur pe nemțeni că fac tot ce pot pentru ei!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0