Preoți parohi noi la biserici romano-catolice din Roman, Pildești și Nisiporești

HomeReligie

Preoți parohi noi la biserici romano-catolice din Roman, Pildești și Nisiporești

Episcopia Romano-Catolică de Iași a anunțat, la finalul acestei săptămâni, noi transferuri şi numiri în Dieceza de Iaşi, făcute prin decrete episcopale semnate de PS Iosif Păuleţ, episcop de Iași, cele mai multe urmând a intra în vigoare de la 1 septembrie.

Astfel, de luna viitoare, Biserica „Inima Neprihănită a Mariei” din Roman va avea un preot paroh nou, în persoana părintelui Felix Roca, din cadrul Oficiului pentru Comunicaţii Sociale al Diecezei de Iaşi. Actualul paroh al Bisericii „Inima Neprihănită a Mariei” din Roman, părintele Ionel Roșu, a fost numit, de la 1 septembrie, paroh al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești. Actualul paroh al bisericii din Pildești, părintele Alois Farțadi, a fost transferat paroh la Suceava. Și Biserica „Fericitul Ieremia Valahul” din Roman va avea un paroh nou de la 1 septembrie, în persoana părintelui Ciprian Bișoc, anterior paroh în localitatea Călugăreni, Bacău.

Totodată, la propunerea Ministrului Provincial al Ordinului Fraţilor Minori Conventuali – Provincia „Sf. Iosif” din România, PS Iosif Păuleţ a făcut o serie de numiri şi transferuri, cele mai multe începând cu 1 septembrie 2022, în parohiile administrate de părinţii franciscani din Dieceza de Iaşi, între care: pr. Fabian Blaj – paroh la Nisiporeşti, pr. Emilian Antal – vicar parohial la Hălăuceşti, pr. Emanuel-Petrache Antica și pr. Iosif Beşleagă – vicari parohiali la Nisiporeşti și pr. Silvestru Tifan – vicar parohial în Buruieneşti.

Lista întreagă a transferurilor şi numirilor în Dieceza de Iaşi de la 1 septembrie 2022 poate fi accesată pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice de Iași, la acest link: http://ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=202207081.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0