Prima paginăActualitate

Preot originar din Tămășeni, găsit spânzurat în casa parohială în Italia

Preot originar din Tămășeni, găsit spânzurat în casa parohială în Italia

 

preot italiaUn preot catolic originar din Tămășeni, care slujea în Italia, în provincia Verona, a decedat luni, 16 ianuarie, la vârsta de 43 de ani. Enoriașii nu au explicații pentru moartea preotului, iar forțele de ordine nu au găsit urme de efracție în casa parohială.

Adrian Cristinel Bulai, preot la Bevilacqua și Marega, în provincia Verona, a fost găsit pe 16 ianuarie, dimineață, spânzurat în dormitorul său, de doi enoriași, care s-au dus să îl caute alarmați de absența sa la Marega, unde ar fi trebuit să țină slujba la ora 8.30, anunță publicația Gazeta Românească, care mai precizează că preotul nu a dorit să lase niciun bilet pentru a-și explica gestul și că reprezentanții carabinierilor nu au găsit urme de efracție în casa parohială.

Decesul părintelui Bulai a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice de Iași, preot Cornel Cadar, care a precizat că acesta nu mai aparținea de Episcopia de la Iași, ci de Dieceza de Verona, fiind încardinat acolo.

Preotul Adrian Cristinel Bulai, în vârstă de 43 de ani, născut la Tămășeni – Neamț, sosise la Bevilacqua în 2011, pentru a-l înlocui pe părintele Luigi Anoardo, care părăsise conducerea parohiei din motive de sănătate, și a reușit să-și cucerească enoriașii și era iubit de toată lumea, mai spune Gazeta Românească.

„Și gestul este și mai misterios dacă ne gândim cum era părintele Adrian. Un preot care în fiecare dimineață ieșea din casa parohială și își întâlnea enoriașii în curte, care organiza evenimente în parohiile din Bevilacqua și Marega, care participa la manifestațiile culturale din localitate. În plus, o persoană care trăia prin propria comunitate și care, în mod aparent, nu avea probleme. Cu toate acestea, potrivit unor rezidenți, în ultimele zile părintele Adrian părea tulburat. Cu ocazia sărbătoririi Sfântului patron, de fapt, organizase un mare eveniment, o slujbă ce urma să fie oficiată împreună cu toți preoții care au prestat serviciu la Bevilacqua, căreia trebuia să-i urmeze o cină în sala de recreere a parohiei. Însă pe timpul slujbei de sâmbătă părintele Adrian anunțase că evenimentul fusese anulat din cauza puținilor înscriși și a unor neînțelegeri cu organizatorii. Un fapt nu foarte important dar care, poate, a avut un rol în decizia preotului de a-și lua viața. «Este o mare tragedie și nu e nimic de adăugat», a comentat primarul Fosca Falamischia, decis să proclame zi de doliu în ziua funeraliilor”, titrează Gazeta Românească.

Născut la Tămășeni din părinți romano-catolici, părintele Adrian a intrat în 1991 în seminarul franciscan din Roman. După efectuarea jurămintelor temporare și noviciatului, s-a înscris la Facultatea de Teologie din oraș, afiliată Facultății Pontificale „San Bonaventura” din Roma. A fost hirotonisit preot în 2000 și în 2002 și-a luat licența în Teologie. În 2004 s-a transferat la Dieceza din Verona. Inițial numit vice-paroh la Caprino Veronese și Lubiara, în 2005 a devenit paroh la Beata Vergine din Borgo Novo. În 2007 a fost transferat la Novaglie di Valpantena și în 2009 a devenit paroh pentru Fane, Torbe, Prun și Mazzano di Valpolicella.

Primarul comunei Tămășeni, Ștefan Lucaci, a confirmat tragedia, însă a spus că în cursul zilei de miercuri va putea afla mai multe detalii despre rudele din Tămășeni ale preotului și dacă acestea au nevoie de vreun sprijin din partea comunității.

 

Foto: Gazeta Românească

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0