Prima paginăActualitateRural

Preot implicat în accident rutier

Un copil de şase ani, din Sagna, a fost accidentat, miercuri dimineaţă, de autoturismul condus de preotul din satul Slobozia, comuna Boghicea. Vasile Petruţ Ciocoiu era în maşină cu copilul său, pe care îl ducea la şcoală. În localitatea Sagna, preotul de 37 de ani a accidentat un copil de şase ani, care traversa strada în fugă. Din primele informaţii a reieşit faptul că, imediat după accident, copilul s-ar fi ridicat şi ar fi continuat să alerge. Preotul a plecat mai departe, şi-a dus copilul la şcoală, apoi, în jurul orei 8.30, s-a întors, a mers la Postul de Poliţie Sagna şi a anunţat evenimentul. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „Se continuă cercetările, pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier”, după cum a precizat Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

În cauză nu este pusă în discuţie, cel puţin deocamdată, părăsirea locului accidentului, dar încadrarea juridică se poate schimba pe parcursul cercetărilor. Minorul accidentat s-a ales cu răni minore.

„Impactul nu a fost frontal, ci lateral. Părintele mergea cu viteză mică, pentru că pe drum era polei. El a coborât din maşină şi a vrut să vorbească cu acel copil, dar minorul plecase deja. De aceea, părintele Ciocoiu şi-a dus copilul la şcoală şi, la întoarcere, a făcut un gest corect, acela de a anunţa autorităţile. Tot el a fost cel care a dus copilul implicat în incident la un medic, în Roman, pentru a se asigura că nu are nicio problemă”, a afirmat preotul Dragoş Munteanu, protopopul Protopopiatului Roman.

Preotul Ciocoiu a fost recompensat, la sfârşitul lunii octombrie, de PS Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, cu distincţia de iconom, pentru că a coordonat lucrările de ridicare a bisericii ortodoxe din satul Slobozia. Faţa bisericească a mai avut de-a face cu oamenii legii în urmă cu mai mulţi ani, când a fost cercetat pentru că ar fi sustras şi vândut mai multe icoane de patrimoniu şi odoare din biserica de la Țuscanii din Vale, comuna Bahna. Acesta a fost trimis în judecată, dar nu a fost condamnat.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • pieton 7 ani

  Deh, popii s-au cam obisnuit sa aiba ,,cale libera,, peste tot.Ieri o masina neagra (BOB) a trecut pe rosu la semaforul de la Tosca. Avea 2 popi la bord. Ce mai vreti?..